آمریکا: با همکاری شرکایمان می‌کوشیم روند دیپلماسی در پرونده هسته‌ای ایران را فعا

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

جیرالدین گریفیث سخنگوی اقلیمی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه 17 فوریه 2021 به العربیه گفت که کاخ سفید پیش از عقب‌نشینی ایران از نقض توافق هسته‌ای برجام به این توافق بازنخواهد گشت.

او گفت که دیپلماسی بهترین روش تحقق صلح در منطقه است و امنیت منطقه و منع دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای یک اولویت است. به گفته او آمریکا خواهان توافق جدیدی است که فعالیت‌های ایران در منطقه را هم در بر گیرد.

Advertisement

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که بود که مسیر دموکراسی درباره توافق هسته‌ای با ایران باز است، اما نگفت که آیا دولت جو بایدن تماس مستقیمی با طرف ایرانی داشته یا خیر.

بلینکن به «نشنال پابلیک» گفت: «مسیر دموکراسی همینک باز است. ایران از پای‌بندی به توافق دور است لذا باید ببینیم در آینده چه می‌کند.»

او در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا تلاشی برای از سرگیری دپیلماسی مستقیم، گفت که موضع آشکار رئیس‌جمهوری آمریکا این است که اگر ایران به تعهدات برجامی خود بازگردد، آمریکا نیز چنین خواهد کرد.

جو بایدن رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه 7 فوریه 2021 اعلام کرده بود تا زمانی که ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش پای‌بند نباشد، به تحریم‌ها علیه این کشور پایان نخواهد داد.

او گفت که واشنگتن تحریم‌ها را بر نمی‌دارد تا ایران را به آمدن پای میز مذاکره مجبور کند. او تاکید کرد که آمریکا خواستار پایان یافتن نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران، پیش از بازگشت به مذاکرات است.

بایدن گفت که ایران باید قبل از آغاز گفتگوها غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند. او در گفتگویی که روز یکشنبه از شبکه سی‌بی‌اس پخش شد، در پاسخ به سوالی درباره احتمال برداشته شدن تحریم‌ها برای قانع کردن تهران به بازگشت با مذاکرات گفت: «هرگز».

او در واکنش به سوال مجری درباره اینکه «آیا ایرانی‌ها باید در ابتدا غنی‌سازی را متوقف کنند» با تکان دادن سر گفت بلی.

در سال 2015 و پس از مذاکرات طولانی میان ایران و کشورهای 5+1 دو طرف در هتل کوبورگ پایتخت اتریش به توافقی دست یافتند که روند دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای را به تعویق می‌انداخت و در مقابل برخی تحریم‌ها وضع شده علیه تهران هم معلق شد.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا که در کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود از این توافق خارج شود، پس از روی کار آمدن آن را بدترین توافق تاریخ خواند و در سال 2018 از برجام خارج شده و دستور از سرگیری همه تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. در سوی مقابل ایران هم تعهدات برجامی خود را در چند مرحله کاهش داد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم