ماسک صورت تا 99% جلوی ابتلا به کرونا از طریق قطرات معلق را می‌گیرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

مردم زیادی از کشورهای جهان برای جلوگیری از شیوع کرونا مجبور به استفاده از ماسک هستند ولی هنوز مفید بودن ماسک صورت در مقابله با کرونا زیر سئوال است با این محتوا که ماسک زدن تا چه حد می‌تواند ما را در برابر ابتلا به کرونا محافظت کند؟

در همین راستا، پژوهشگران چهارشنبه 23 دسامبر با شبیه‌سازی به روی مجسمه‌ها و افراد، نشان دادند که استفاده از ماسک‌های صورت یا شیلد، خطر انتشار قطرات بزرگی از بزاق را که می‌توانند هنگام صحبت کردن یا سرفه، ناقل ویروس باشند، تا 99.9٪ کاهش می‌دهند.

Advertisement

پژوهشگران در ژورنال «رویال سوسایتی اوپن ساینس» نوشتند: «زنی که دو متر دورتر از مردی بدون ماسک سرفه می کند، 10 هزار برابر بیشتر از شخصی درمعرض این قطرات قرار می گیرد که ماسک زده است.»

اگناسیو ماریا ویولا، تهیه‌کننده اصلی این پژوهش، متخصص دینامیک سیالات دانشکده مهندسی دانشگاه ادینبورگ، به خبرگزاری فرانسه گفت: «شکی نیست که ماسک‌های صورت می‌توانند به طور قابل توجهی، پراکندگی قطرات مملو از ویروس را کاهش دهند.»

محرک اصلی

او همچنین توضیح داد که قطرات تنفسی بزرگی که به شکل ذرات بیرون می‌جهند و قبل از برخورد با زمین در اثر جاذبه، مانند پرتابه‌ها عمل می‌کنند، احتمالاً عامل اصلی انتقال ویروس کرونا هستند.

ریزقطره‌ها که به اصطلاح آئروسل را تشکیل می‌دهند، ذرات معلقی هستند که می‌توانند برای مدت طولانی‌تری در هوا باقی مانده و خطرساز باشند، به خصوص در داخل خانه و در مکان‌هایی که تهویه هوا کم است و نیز در اماکن شلوغ که مردم ماسک نزده یا ماسک‌ها را زیر بینی قرار داده‌اند.

این مطالعه بر روی ذراتی با قطر بیش از 170 میکرون انجام شده که تقریباً دو تا چهار برابر قطر یک تار موی انسان است.
ذرات آئروسل که در جریان‌های هوایی حرکت می‌کنند، کوچکتر از 20 یا 30 میکرون هستند.

کاهش مرگ و میر

اگناسیو ماریا ویولا گفت: «این مطالعه از کاهش 99.9٪ بزرگترین قطره‌هایی صحبت می‌کند که ما اندازه‌گیری می‌کنیم.»

سازمان جهانی بهداشت اخیراً پروتکل‌های خود برای ماسک‌ها را به روز کرده و استفاده از آنها در فضای داخلی و در حضور افراد دیگر را توصیه کرده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم