پیدایش نسل جدید و خطرناکتر کرونا و احتمال تدابیر قرنطینه در لندن
دولت بریتانیا روز شنبه 19 دسامبر در نشستی فوق العاده، موضوع نوع تازه و جهش یافته ویروس کرونا و احتمال اعمال محدودیت رفت و آمد شهروندان را مورد بررسی قرار داد.
به گفته خبرنگار العربیه/الحدث، قرنطینه پیشبینیشده در لندن ممکن است شدیدتر از نوبت پیشین باشد و انتظار میرود، بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا، لغو جشنهای کریسمس در لندن را اعلام کند.
روزنامه بریتانیایی «تلگراف» گزارش داد که جانسون عصر جمعه 18 دسامبر، وزرای ارشد را احضار کرد تا در مورد راههای مهار نسل جدید جهشیافته ویروس کرونا با آنها رایزنی کند که «خطرناکتر» از نسل قبلی توصیف شده است.
این روزنامه ضمن محتمل دانستن تشدید محدودیتها در مقابله با کرونا از روز شنبه 19 دسامبر، خاطرنشان کرد: «اقدامات جدید ممکن است شامل محدودیت رفت و آمد و مسافرت در جنوب شرقی بریتانیا از جمله لندن و سایر نقاط کشور شود.»
به نوشته این روزنامه، از جمله امکان اتخاذ تدابیری برای جداسازی لندن وجود دارد زیرا ثابت شده که نسل جدید جهشیافته کرونا از منطقه کنت، نشأت گرفته و نگرانی زیادی درمورد انتقال سریع آن به بقیه استانها وجود دارد.
سخنگوی نخستوزیر گفت که او هنوز نمیتواند در مورد این گزارش اظهارنظر کند.
به نوشته این روزنامه، دانشمندان آزمایشگاه «بتون داون» در ویلتشایر در حال انجام آزمایشهایی بر روی نسل جدید ویروس هستند و از انتقال گستردهتر این نسل در مقایسه با نسل اصلی آن ابراز نگرانی میکنند.
یک منبع آگاه خاطر نشان کرد: «دلایل اساسی وجود دارد که نسل جدید ویروس به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.»
این روزنامه همچنین اشاره کرد که مقامات دولتی انتظار دارند موافقت با دادن مجوز به واکسن تولید شده توسط شرکت «استرازنیکا» و دانشگاه آکسفورد در تاریخ 28 یا 29 دسامبر صادر شود که به تسریع در اجرای مایهکوبی کمک خواهد کرد.
جانسون جمعه 18 دسامبراعلام کرد، امیدوار است که بریتانیا مجبور نشود پس از کریسمس برای سومین بار مقررات قرنطینه را به اجرا بگذارد.
چند روز پیش، مقامات بهداشتی شروع به مطالعه نسل جدید جهشیافته ویروس کرونا کردند که در بریتانیا کشف شده تا نقش آن را در افزایش کنونی شمار مبتلایان به کرونا مشخص سازند.
با این حال، مقامات بهداشتی این اطمینان را دادند که در حال حاضر هیچ نشانهای وجود ندارد که این نسل جدید کرونا باعث ایجاد انواع خطرناکتری از بیماری یا مقاومت در برابر واکسنی شود که امید زیادی به اثربخشی آن جهت خروج از بحران بسته شده است، اما آنچه عصر روز جمعه از سوی روزنامه «تلگراف» اعلام شد، ممکن است معادله را تغییر دهد.
گفتنی است که بریتانیا اولین کشور غربی است که کمپین واکسیناسیون را آغاز کرده و به گفته وزارت بهداشت بریتانیا تاکنون 137هزار نفر، اولین دوز واکسن فایزر – بیونتک را دریافت کردند.