ژان فرانسوا دلفرسی اپیدمیولوژیست ارشد طرف رایزنی دولت فرانسه، روز جمعه 17 دسامبر گفت که بعید است فرانسویها بتوانند پیش از پائیز 2021 به زندگی «عادی» بازگردند.
دلفرسی به تلویزیون «بی ام ام» گفت: «ما با ویروسی روبهرو هستیم که با پایان قرنطینه دوم، به شدت گسترش مییابد.»
براساس سرشماری پنجشنبه 17 دسامبر خبرگزاری فرانس پرس، با توجه به نتایج ارائه شده توسط مسئولان بهداشت، اروپا با بیش از نیم میلیون مرگ رتبه نخست را در میان قارههای جهان دارد.
شمارتلفات در 52 کشور و منطقه در اروپا که از شرق تا آذربایجان و روسیه گسترش مییابد، به 500هزار و 69 مورد مرگ و میر رسید، در حالی که 23میلیون و 59هزار و 233 مورد ابتلا، ثبت شده است. آمریکای لاتین و کارائیب، ایالات متحده و کانادا، آسیا، خاورمیانه و آفریقا در ردههای بعدی قرار دارند.
اروپا از ماه اکتبرهمراه با ایالات متحده به بزرگترین کانون پاندمی تبدیل شده که پیشتر نیز در مارس و آوریل، کانون این همهگیری بود.
نزدیک به 37هزار نفر در هفت روز گذشته (36،895) دراثر بیماری کووید 19 جان باختهاند که از ابتدای شیوع همهگیری، یک رکورد به حساب میآید. روز سهشنبه گذشته در طول 24 ساعت، 6800 مرگ ثبت شد که بالاترین میزان جانباختگان در یک سال گذشته است.
بر أساس آخرین آمار از هر ده مورد مرگ ناشی از کووید 19 تقریباً شش مورد در پنج کشور ایتالیا، انگلستان، فرانسه، روسیه و اسپانیا ثبت شده است.
در میان کشورهای آسیبدیده، بلژیک بیشترین شمار مرگ و میر را نسبت به جمعیت خود دارد و پس از آن ایتالیا، بوسنی و هرزگوین، اسلوونی و مقدونیه شمالی قرار دارند.
اروپا از ابتدای ماه اکتبر با مجموع بیش از 23 میلیون مبتلا تبدیل به منطقهای با بیشترین تعداد مبتلایان روزانه در جهان شده است.
یک سال پیش در چنین روزهایی در آستانه دهه آخر دسامبر، کرونا در چین پر جمعیتترین کشور ظاهر شد و از لحظه ورود شوم خود، کمر به قتل و کشتار بیرحمانه انسانها در سراسر جهان بست.