آمریکا: واکسن ساخت فایزر مانع ابتلای افراد بالای 16 سال به کرونا می‌شود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سازمان غذا و داروی آمریكا امروز سه شنبه 8 دسامبر اعلام كرد كه داده‌های مربوط به آزمایش واكسن كرونا ساخت شركت فایزر، هیچ نگرانی در زمینه ایمنی ایجاد نكرده و این سازمان بر این باور است كه واكسن ساخت فایزر از ابتلا افراد بالای 16 سال به کرونا جلوگیری می‌كند.

در خلاصه اسناد منتشر شده قبل از جلسه مشورتی پنجشنبه هفته آینده، کارکنان سازمان غذا و داروی آمریکا گفتند که داده‌های ارائه شده، «مطابق» با توصیه‌های سازمان برای دریافت مجوز استفاده اضطراری است.

Advertisement

این سازمان همچنین در اسناد منتشر شده در وب سایت خود نوشت: «به همین ترتیب، سازمان غذا و دارو تائید می‌کند، اطلاعات کافی برای اطمینان از کیفیت و سازگاری واکسن برای اخذ مجوز محصول به موجب توافقنامه اتحادیه اروپا ارائه شده است.»

فایزر در انتظار گرفتن چراغ سبز آمریکا

روز سه‌شنبه 8 دسامبر، کمپین واکسیناسیون کرونا در بریتانیا پس از دریافت اولین محموله واکسن فایزر و انجام آخرین آماده سازی‌ها، در یک هفته حساس درمقابله با پاندمی کرونا، آغاز شد. به گزارش خبرنگار العربیه، تصاویر زنده‌ای از لندن، یک زن 90 ساله بریتانیایی را در حال واکسینه شدن نشان می‌داد که اولین دریافت کننده واکسن فایزر در جهان است.

در همین راستا، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» روز سه‌شنبه 8 دسامبرگزارش داد که غول دارو سازی فایزر، مقامات آمریکایی را از عدم توانایی خود تا تابستان سال آینده در تأمین مقادیر زیادی از واکسنی که به همراه شرکت آلمانی بینوتک تولید می کند، مطلع کرده است.

این روزنامه به نقل از منابع آگاه در این مورد افزود: «این عذر تراشی به دلیل این واقعیت است كه كشورهای دیگر برای خرید بیشتر مقادیر تولید شده یا در دست تولید توسط این شركت در ماه‌های آینده هجوم آورده اند.»

به نوشته این روزنامه، تهیه مقادیر اضافی واکسن ممکن است در اواخر ژوئن یا ژوئیه 2021 امکان پذیر باشد.

این بدان معناست که دولت ایالات متحده ممکن است نتواند برنامه واکسیناسیون قطعی خود را برای اکثر آمریکایی‌ها تا پایان بهار و اوایل تابستان عملی سازد.

ایالات متحده کشوری است که متحمل بیشتر آسیب از این پاندمی شده و با بیش از 15 مبتلا، نیاز مبرمی به واکسن دارد که آزمایش‌ها، کارآمدی آن را اثبات کرده است.

ایالات متحده که پیش از این، از خرید 100 میلیون دوز واکسن ساخت دو شرکت فایزر( آمریکایی) و بیونتک (آلمانی)خبر داده، امیدوار است این کار به افزایش تلاش‌هایش برای مهار اپیدمی کمک کند.

مقامات دولت دونالد ترامپ با نفی وجود مشکل در تامین مقادیر مورد نیاز واکسن‌های فایزر و بیونتک در فصل دوم سال 2021 تاکید کردند که واکسن‌هایی دیگر نیز در حال ساخته شدن هستند ولی برخی دیگر از مسئولان عنوان ساختند که بروز مشکل در تامین واکسن، محتمل است.

به گفته منابع آگاه، فایزر تابستان سال گذشته مقامات آمریكایی را به خرید 200 میلیون دوز واكسن ساخت این شرکت ترغیب کرد، اما مسئولان آمریکایی این پیشنهاد را رد كرده و فقط 100 میلیون دوز را خریداری كردند.

روزنامه «نیویورک تایمز» در آن زمان نوشت که «مقامات ایالات متحده، فرصت دسترسی به واکسن‌های بیشتر را از دست دادند.» اما آنها در توجیه این تصمیم تاکید کردند که این واکسن در آن زمان از سازمان غذا و دارو مجوز دریافت نکرده بود.

شرکت فایزر هیچ بودجه دولتی برای تولید واکسن خود دریافت نکرده که این نشان می‌دهد واشنگتن قادر به تأثیرگذاری در تصمیم‌های شرکت فایزر در مقایسه با دیگر شرکت‌ها نیست.

بیشترین بازدید موضوعات مهم