باز شدن مراکز رایگیری در ساحل شرقی آمریکا و 100 میلیون رای زودهنگام
در پی آغاز رسمی و سمبلیک روند رای گیری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روستای کوچک دکسفیل با 12 نفر جمعیت واقع در شرق آمریکا در نیمه شب دوشنبه 3 نوامبر، ایالت ورمونت در نیوانگلند در شمال شرقی کشور نیز کار رای گیری را آغاز نمود.
در همین راستا نیویورک(با 29 رای الکترال)، ویرجینا ( با 13 رای الکترال) نیوجرسی (با 14 رای الکترال) درکنار کانتیکت ( با 7 رای الکترال)، کنتاکی( با 8 رای الکترال)، ایندیانا ( با 11 رای الکترال) و ماین ( با 4 رای الکترال) رای گیری را به شکل رسمی آغاز کردند که مجموعا 86 رای الکترال را تشکیل میدهند که رئیس جمهوری آینده را انتخاب خواهد کرد.
در حالی که انتظار میرود روز سوم نوامبر، شاهد مشارکت بیسابقه مردم در انتخابات باشد، پاندمی کرونا این انتخابات را تحت الشعاع قرار داده و جو رد و بدل کردن اتهامات میان بایدن و ترامپ بشدت داغ شده است تا به حدی که بر اساس آخرین آمار، نزدیک به 100 میلیون نفر به صورت زودهنگام رای خود را داده اند که این موضوع باعث خواهد شد، تعیین برنده انتخابات قدری زمان ببرد.
میلیونها آمریکایی در چند ساعت آینده برای انتخاب میان بایدن و ترامپ به پای صندوقهای رایگیری خواهندرفت که جنجالیترین انتخابات در تاریخ آمریکا است که در جوی از دستگی شدید برگزار شده است.
بایدن (77 ساله) معاون اوباما رئیس جمهوری پیشین، امیدوار است در سومین تلاش خود برای راهیابی به کاخ سفید، موفق گردد.
در همین اثنا ترامپ (74 ساله) که با شور و شوق زاید الوصفی در کارزارهای انتخاباتی خود ظاهر شده، قول داده است که پیروزی غیر مترقبهای همچون 2016 را رقم خواهد زد. او شامگاه دوشنبه 2 نوامبر در برابر انبوه طرفداران خود در گراند راپیدز در ایالت میشیگان گفت: «فردا بار دیگر تاریخ را خواهیم ساخت و پیروزی جدیدی در راه است.»
بایدن ساعتی قبل در پیتسبورگ در ایالت پنسیلوانیا که محل آغاز کارزار انتخاباتی او از 18 ماه پیش است گفت، پیروزی بزرگی را رقم خواهد زد. وی گفت «احساس میکنم پیروزی بسیار بزرگی را با هم متحقق خواهیم ساخت.»
در این گیر و دار احتمال بروز خشونت میان طرفداران هر دو نامزد وجود دارد زیرا نشانههای بروز شکاف شدید میان این دو جریان سیاسی آمریکا، آشکارا قابل ملاحظه است.