ناسا در نشست خبری خود کشفیات تازه در مورد کره ماه را اعلام خواهد کرد
جهان در انتظار نشست مطبوعاتی است که ناسا قرار است بعد از ظهر دوشنبه 26 اکتبر، برگزار کند که به مستقیما از تارنمای آن پخش خواهد شد و طی آن جزئیات «جدید و هیجان آوری» اعلام خواهد شد که تلسکوپی سوار بر هواپیما از کره ماه ثبت کرده که در ارتفاع 11 کیلومتری زمین در حال رصد تودههای ستارگان، کهکشانها، سیارات منظومه شمسی و أقمار این سیارهها، هر روز ده بار به دور زمین گردش میکند و به دور از طبقه استراتوسفر در محدود جو زمین در مدار قرار داده شده است.
رسانههای علمی پیشبینی میکنند که این اکتشافات در ارتباط با پیدایش حیات و تکامل آن در کره زمین قرار داشته و همچنین موضوع برنامه «ارتمیس» ناسا را دنبال کند که هدفش اعزام نخستین زن به کره ماه در سال 2024 است.
ناسا با اعلام برپایی نشست خبری خود در ساعت 12 به وقت شرق آمریکا تاکید کرد که اکتشافاتی با استفاده از این تلکسکوپ که در کلیپ نمایش داده شده از سوی العربیه نت دیده میشود، انجام گرفته که قطر آن 2.7 متر و وزنی معادل 17 تن داشته و بر هواپیمای بوئینگ اس پی 747 سوار شده و بیش از یک میلیارد دلار هزینه در بر داشته است.
این تلسکوپ با نام اختصاری «سوفیا» نامیده میشود و در حال پرواز در طبقه جوی استراتوسفر است که ارتفاع زیاد آن، امکان دسترسی به رصد خالی از پارازیت و تاثیر گذاریهای جوی را امکان پذیر ساخته و اشعه فرو سرخ را از أعماق کیهان دریافت میکند و هم اکنون از سوی ناسا با همکاری مرکز پرواز و فضای آلمان مورد استفاده قرار گرفته است.
به گفته ناسا تازهترین اکتشافات در کره ماه در ژوئیه گذشته این است که دهانه حفرههای سطح ماه سرشار از فلزات از جمله آهن و تیتانیوم، بیشتر از مقداری که تصور میرفت، میباشد که میتواند نشانگر منابع سرشار از مواد معدنی زیر سطح ماه باشد. به نوشته شماره این ماه مجله «ارث اند پلانتاری ساینس لیترز»، دانشمندان وقت زیادی را صرف بررسی کیفیت شکلگیری ماه کرده و بر این باورند که ماه در پی برخورد و تصادم جرمی آسمانی به بزرگی مریخ با کره زمین به وجود آمده است.