سازمان جهانی بهداشت شامگاه جمعه 23 اکتبر 2020 گفت که نیمکره شمالی کره زمین با لحظه تعیینکنندهای در مبارزه با پاندمی ویروس جدید کرونا مواجه خواهد شد و تعداد زیادی از کشورها در این نیمکره افزایش پر شتاب تعداد مبتلایان به کووید- 19 را خواهند داشت.
تدروس آدهانوم گیبریسوس مدیر سازمان جهانی بهداشت شامگاه جمعه در ویدیو کنفرانسی خبری اظهار داشت که « بسیاری از کشورها با افزایش پر شتاب شمار مبتلایان به کووید19 مواجه خواهند شد به ویژه اینکه ما اکنون در ماه اکتبر هستیم و با توجه به اوضاع پیش آمده واحدهای مراقبتهای ویژه (ICU) بیمارستانها عملا در شرف استفاده از حداکثر ظرفیتشان هستند».
سازمان جهانی بهداشت ضمن هشدار اینکه « اندک ماههای آینده بسیار سخت خواهند بود و برخی کشورها با مسیر خطرناکی مواجه خواهند شد» پیشبینی کرد که بیمارستانهای اروپا طی هفتههای آینده با توجه به افزایش شمار مبتلایان به کرونا حداکثر ظرفیتشان را به کار خواهند گرفت.
پاندمی ویروس جدید کرونا از زمان گزارش انتشار آن برای اولین بار در دسامبر گذشته در ووهان چین، تاکنون منجر به فوت بیش از 1.1 میلیون تن شده است.
در اروپا تعداد موارد مبتلا به ویروس جدید کرونا به 8.2 میلیون نفر رسیده که از این تعداد بیش از 258 هزار تن جان خود را از دست دادند.
ماریا وان کرخوف مسئول مدیریت پرونده کووید- 19 در سازمان جهانی بهداشت در اینباره گفت که بیش از نیمی از موارد مبتلا به کرونا طی 24 ساعت گذشته در اروپا تشخیص داد شده است.
این مسئول سازمان جهانی بهداشت پیشبینی کرد که بیمارستانهای اروپا طی هفتههای آینده با توجه به افزایش شمار مبتلایان به کرونا حداکثر ظرفیتشان را به کار خواهند گرفت.
از سویی مدیر سازمان جهانی بهداشت رهبران سیاسی کشورها را به اتخاذ اقداماتی فوری فراخواند تا مانع از افزایش شمار فوتیها، فروپاشی سیستمهای خدمات اساسی بهداشتی درمانی و بستن مدارس شوند. و در ادامه تاکید کرد: همانطور که در فوریه گذشته گفته بودم؛ این یک تمرین نیست».
مدیر سازمان جهانی بهداشت نیز گفت چنانچه دولتها بتوانند « سیستمهای ایدهآلی را برای جستجو، یافتن و قرنطینه همه موارد در تماس با مبتلایان با کرونا ایجاد کنند» آن وقت اجتناب از تدابیر قرنطینه عمومی امکانپذیر خواهد بود.
بنا به گزارش آماری تهیه شده از سوی «رویترز» تاکنون بیش از 41.5 میلیون نفر در جهان به ویروس جدید کرونا مبتلا شدهاند و شمار فوتیها نیز به یک میلیون و 133,635 تن رسیده است.
از آغاز اولین موارد انتشار ویروس جدید کرونا در ووهان چین در دسامبر 2019 تاکنون ویروس کرونا در بیش از 210 کشور انتشار یافته است.