دفتر تحقیقات فدرال آمریکا، فرمان قضایی را گرفته است که به موجب آن، جستجوی 600 هزار ایمیل پیدا شده در لپتاپ آنتونی وینر عضو پیشین کنگره را میتواند آغاز کند که در بردارنده شواهدی مرتبط با تحقیقات در پرونده هیلاری کلینتون، پیرامون استفاده از مودم ویژه برای ارسال ایمیل به وزارت خارجه آمریکا در دوره تصدی منصب وزیر خارجه است.
روزنامه واشنگتن پست، یکشنبه 10 اکتبر نوشت که این دستور قضایی در نیویورک صادر شده که لپ تاپ مزبور در جریان پیگیری افتضاح جنسی وینر، همسر پیشین هوما عابدین، معاون ارشد کلینتون مصادره شد که در اوت گذشته به دلیل رفتارهای زننده او با زنان از طریق اینترنت، از همسرش جدا شد.
به گفته مقام مسئول در دفتر تحقیقات فدرال، مجموع ایمیلهای به دست آمده از لپ تاپ وینر نزدیک به 650 هزار عدد است که قطعا برخی از آنها ربطی به تحقیق در موضوع ایمیلهای کلینتون ندارد که پروندهاش پس از بسته شدن در ژوئیه گذشته و تبرئه کلینتون از اتهام برملا کردن اطلاعات محرمانه، دوباره گشوده شد.
این در حالی است که مسئولان ذیربط اجرای تحقیقات فاش ساختند که ایمیلهای مزبور، شامل شمار زیادی از نامه نگاریهای مرتبط با کلینتون و عابدین معاون او است.
به نوشته این روزنامه به نقل از منابع دفتر تحقیقات فدرال، ماموران این دفتر این ایمیلها را چندماه پیش پیدا کردند اما تا پنجشنبه گذشته، جیمز کومی مدیر خود را در جریان قرار ندادند. کنگره نیز روز بعد یعنی جمعه گذشته مطلع شد و پرونده تحقیقات بار دیگر گشوده شد.
این منابع، قصور دفتر تحقیقات فدرال در اطلاع دادن به مدیرشان را به این شکل توجیه کرد که آنها نیازمند زمان برای مطمئن شدن از ارتباط این ایمیلها با موضوع ایمیل کلینتون بودند.