تاکتیک انتخاباتی بایدن در استفاده از «انشاء الله» برای جذب رای‌دهندگان مسلمان

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

زمانی که جو بایدن در نخستین مناظره انتخاباتی با دونالد ترامپ در سه‌شنبه گذشته عبارت «انشاء الله» را به کاربرد که ورد زبان مسلمان عرب و ایرانی است، شگفتی همه تماشاگران را برانگیخت.

ساعاتی بعد بیانیه کمپین انتخاباتی نامزد دمکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا «آنچه شنیده شده بود را تایید کرد.»

Advertisement

بایدن 77ساله، سفیدپوست و کاتولیک که به پراندن «گاف» در سخنرانی‌های خود مشهور است، این‌ بار اشتباه نکرده بود. او با نکته‌سنجی از عبارت «ان‌شاء الله» استفاده کرد تا در واقع به رقیب جمهوریخواه خود در مورد فرار مالیاتی، طعنه بزند.

استفاده از این عبارت در زمانی که ترامپ وعده انتشار اسناد مالیاتی خود در آینده را می‌داد، حاکی از آن است که بایدن با آگاهی از معنی دو پهلوی «ان‌ شاءالله» آن را به زبان آورد زیرا این عبارت مصطلح در ادبیات روزمره، گاهی به معنی باور نشدنی بودن کاری است که مدنظر گوینده این عبارت بوده است.

گفتنی است کاربرد «ان ‌شاءالله» در سخنرانی‌های بایدن پیش از این نیز سابقه داشته است. او بهمن‌ماه گذشته در کمپین انتخاباتی خود در نیوهمشایر زمانی که به بیمه همگانی اشاره کرد، گفت: «انشاءالله»

بایدن مردادماه امسال هم در سخنرانی اینترنتی برای انجمن «یک میلیون مسلمان برای رای به جو بایدن» برای آنها حدیثی از پیامبر اسلام خواند.
به این ترتیب، بایدن از آغاز یک استراتژی تعریف شده را برای تاثیرگذاری بر جمعیت آمریکایی‌های مسلمان دنبال می‌کند که به گفته او در آمریکای ترامپ در معرض «خشونت و تبعیض» هستند.

هرچند جمعیت مسلمانان آمریکایی حدود یک درصد رای‌دهندگان آمریکایی را شامل می‌شود، نقش آنها در ایالت‌های تاثیرگذاری مانند میشیگان، اوهایو و فلوریدا قابل چشم‌پوشی نیست به ویژه در زمانی که به نظر می‌رسد این پتانسیل برای کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ قابل توجه نبوده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم