پمپئو طی سفرش به آتن خواهان متوقف شدن بحران ناگورنو قره باغ شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

مایک پمپئو وزیر خارجا آمریکا سه شنبه 29 سپتامبر پیش از دومین ملاقات خود با نخست وزیر یونان در دومین روز سفرش به این کشور از پایگاه دریایی آمریکا در خلیج سودا در جزیر کرت در جنوب یونان بازدید کرد.

او در چریان این بازدید در سخنانی تاکید کرد که در موضوع منازعه ناگورنو قره باغ، طرفین منازعه را به متوقف کردن عملیات جنگی فرا می‌خواند.

وزیر خارجه آمریکا با اعلام حمایت کشورش از گفت‌وگو میان یونان و ترکیه به هدف حل و فصل منازعه شرق مدیترانه گفت: «ما امیدوار به ایجاد همکاری کشورهای حوزه شرق مدیترانه در زمینه انرژی هستیم و در راستای تقویت همکاری‌های نظامی اروپا و یونان تلاش می‌کنیم».

سفر منطقه‌ای پمپئو از شهر سالونیک در شمال یونان آغاز گردید که وی با نیکوس دندیاس همتای یونانی‌‌اش ملاقات کرد و در خصوص مسائلی از قبیل تنش‌های حاد اخیر میان یونان و ترکیه در شرق مدیترانه با وی به تبادل نظر پرداخت.

پمپئو تاکید کرد که واشنگتن نفوذ سیاسی و نظامی خود در منطقه را برای آرام سازی درگیری‌های موجود بر سر مرزهای دریایی و حقوق حفاری میان این دو کشور همسایه و همپیمان در ناتو بکار خواهد گرفت.

یونان و آمریکا در پی نشست پمپئو و دندیاس در بیانیه‌ای مشترک خاطر نشان نمودند که «بر همکاری همه جانبه میان خود در جهت تقویت آن به مثابه دو همپیمان ناتو و به کارگیری کلیه ابزارهای مناسب به منظور حمایت از ثبات و امنیت منطقه تاکید خواهند ورزید».

ترکیه در آستانه سفر پمپئو از زبان عمر جیلیک سخنگوی حزب حاکم «عدالت و توسعه» ضمن انتقاد شدید از واشنگتن گفته بود که موضع آمریکا و پشت کردن آن به بی‌طرفی در بحران شرق مدیترانه هیچ فایده‌ای برای صلح در این منطقه نخواهد داشت.

روابط میان یونان و ترکیه در سال جاری دچار وخامت بسیار حادی شده و نگرانی‌هایی را از بروز منازعه‌ای نامحدود میان آنها ایجاد کرده است.

گفتنی است که ترکیه کشتی کاوشگر خود را به همراه ناوهای جنگی برای حفاری‌های انرژی در منطقه مورد منازعه با یونان ارسال کرده که این کشور مدعی است در فلات قاره‌ای آن قرار دارد. آتن نیز ناوهای جنگی خود را به این منطقه فرستاد.

قرار بر این است که اعضای اتحادیه اروپا هفته آینده برای بررسی احتمال اعمال تحریم‌ها علیه ترکیه به دلیل اقداماتش، تشکیل جلسه دهند.

در همین اثنا ظرف چند روز گذشته از شدت تنش‌ها میان دو کشور کاسته شد و پمپئو از تصمیم ترکیه و یونان در مورد از سرگیری مذاکره استقبال کرده و گفت که اختلافات بر سر مرزهای دریایی را می‌بایست از طریق گفت‌وگو و نه نمایش قدرت، حل و فصل نمود.

خبرگزاری رسمی یونان روز گذشته به نقل از پمپئو نوشت: «ما دیدیم که یونانی‌ها در این راستا حرکت کردند. امیدورایم که شاهد تحرک دولت ترکیه در همین جهت باشیم و نه تنها مذاکرات آغاز گردد بلکه بحران به شکلی برطرف شود که نتایجش از نگاه هر دو کشور مثبت باشد».

بیشترین بازدید موضوعات مهم