دولت یونان شنبه 26 سپتامبر تاکید کرد که نیروهایش را در جزایر دریای اژه در پاسخ به انتشار نیروهای ترکیه در ساحل آن نشر داده است.
بر أساس گزارشهای گوناگون رسانهای، دولت یونان در اقدامی قاطع در راستای مقابله با تجاوزهای دریایی ترکیه در مدیترانه، خبر از تحرکهای تازه نظامی خود داد.
به گفته دولت یونان، این نیروهای نظامی در جزایر دریای اژه در پاسخ به اقدام ترکیه در نشر نیروهایش در ساحل انتشار داده به طوری که این دو نیروی نظامی به موازات هم قرار گرفته اند.
دولت یونان تاکید کرده که با بیرون کشیدن قوای خود از جزایر دریای اژه موافقت نخواهد کرد و این ترکیه است که باید در وهله اول، نیروهایش را از منطقه خارج کند.
این گونه اقدامات تحریکآمیز ترکیه و پاسخهای یونان به آن، وضعیت تنش آلودی را میان دو کشور ایجاد کرده که به روند دستیابی به حل و فصل بحران زیر نظر کشورهای اروپایی، آسیب میرساند.
سیاستهای ترکیه در شرق مدیترانه موجب نگرانی یونان و افزایش دامنه تنش در این منطقه شده اما به نظر میرسد که خط مشی اردوغان، در مقام عمل، دستاوردهایی را چه در عرصه سیاسی یا نظامی برای یونان در پی داشته است.
بر أساس گزارش روزنامه یونانی «ایکاثیمرنی»، اردوغان با خط مشیهای خود، هدایای زیادی را در اختیار یونان قرار داده، از جمله تجارب عملی زیاد در عرصه نیروی دریایی در پی بزرگترین بسیج نیرو در تاریخ معاصر این کشور و درسهای برگرفته شده از کیفیت تعامل با تهدیدهای ترکیه.
بر مبنای همین گزارش، دستاورد بزرگ همان برتری آشکار نیروی دریایی یونان در عرصه نبرد پدافندی علیه زیر دریاییها است که کمر ارتش ترکیه را شکست و همین امر برتری نظامی یونان را به صورت منبعی برای نگرانی رژیم اردوغان درآرود.