یک موش آفریقایی که سالها فداکارانه در زمینه یافتن مینروبی فعالیت میکرد و دهها مین عملنکرده را پیدا کرده بود، به پاس خدماتش به بشریت مدال طلا گرفت.
این موش که «ماگاوا» نام دارد، در طول سالها فعالیتش در کامبوج 39 مین و 28 بمب عملنکرده را پیدا کرد و از این از سوی انجمن خیریه دامپزشکان بریتانیا (PDSA) مدال طلای فداکاری دریافت کرد.
گمان میرود که بیش از 6 میلیون مین در کامبوج وجود دارد که بخش اعظم آنها باید پیدا و خنثی شوند.
بر روی مدال طلایی که PDSA به این موش اهدا کرد عبارت «به پاس شجاعت و فداکاری حیوان در حین ادای وظیفه» درج شده و تا کنون 30 حیوان به این مدال دست یافتهاند. ماگاوا اولین موشی است که این مدال به او تعلق میگیرد.
از هفت سال پیش موسسه خیریهای بلژیکی به نام Apopo که در تانزانیا فعالیت میکند در قالب برنامه «هیرو آرت» اقدام به آموزش موشها و جوندگان دیگر برای یافتن مینها کرد. ماگاوا یکی از حیوانات آموزش دیده در این دوره یک ساله است.
کریستوف کوکس مدیر اجرایی موسسه Apopo به رسانهها گفت: «دست یافتن به این مدال طلا، افتخاری بزرگ برای ماست اما افتخار واقعی به ملت کامبوج و همه آنهایی که در سرتاسر جهان از وجود مینها صدمه دیدهاند، تعلق دارد.»
ماگاوا در تانزانیا به دنیا آمده و در آنجا آموزش دید. او به اندازهای کوچک و سبک است که در صورت عبور یا پا گذاشتن روی مین، موجب منفجر شدن آن نمیشود. ماگاوا و دیگر موشها یاد گرفتهاند نوعی ترکیب شیمایی که در مواد منفجره وجود دارد را شناسایی کنند. این موشها پس از یافتن مواد منفجره روی آن خراشی ایجاد میکنند تا مینروبها را متوجه وجود ماده منفجره در آنها کنند.
ماگاوا میتواند زمینی به مساحت یک زمین تنیس استاندارد را در مدت زمان 20 دقیقه جستجو کند.