برای عدم ابتلا به دیابت 2 حواستان به عقربه ترازو باشد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

به گزارش سایت خبرهای بهداشتی «هلث‌لاین»، یک پژوهش جدید به روی 445 هزار داوطلب در بریتانیا که نتایج آن در نشست مجازی انجمن پزشکی قلب و عروق اروپا 2020 عرضه شد، نشان می‌دهد که کنترل وزن می تواند ابتلا به دیابت نوع 2 را به تعویق بیاندازد، جلوی آن را بگیرد، و یا حتی روند آن را معکوس کند.

بر أساس این مطالعه ، گروهی که اعضای آن بالاترین شاخص توده بدنی را داشتند، فارغ از خطر ژنتیکی، در مقایسه با گروه‌های دیگر بیشترین خطر ابتلا به این بیماری را دارند لذا می توان گفت شاخص توده بدنی بیشتر از ژنتیک یک فرد را در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار می‌دهد.

بیماری چند علتی

دکتر اموری هسو، متخصص غدد در مرکز درمانی «سانتا کلارا ولی» در شهر سن هوزه ایالت کالیفرنیا، تاکید می‌کند که پژوهش جدید تنها به دیابت نوع 2 - که در مقایسه با دیابت نوع 1 و دیگر موارد بسیار نادر دیابت - رایج ترین نوع دیابت است، اختصاص داشته است.

او به «هلث‌لاین» گفت: «در کل، دیابت نوع 2 از نتیجه مقاومت به انسولین است. یعنی سطح قند خون شما، به رغم تولید انسولین کافی در بدن‌تان - هورمونی که از لوزالمعده ترشح شده و به جذب قند در سلول‌ها کمک می کند- بسیار بالا است».

وی می‌گوید: «نکته مایوس کننده دیابت نوع 2 این است که یک علت قطعی و یک علاج خاص ندارد. چیزی است که ما آن را [بیماری] چند علتی [مولتی فاکتوریال] می‌نامیم؛ یعنی علل مختلفی در کاهش یا افزایش خطر ابتلا به آن وجود دارد. این که بگوییم تنها یک عامل بزرگ در آن نقش دارد، سخت خواهد بود. این پژوهش، چاقی مفرط را یکی از عوامل مهم شناسایی کرده است».

توصیه عملی در این خصوص می تواند در این جمله مختصر بگنجد که اگر عقربه ترازو را خیلی بالا می برید، قبل از ابتلا به دیابت نوع 2 نحوه زندگی خود و بخصوص خورد و خوراک خویش را تعدیل کنید.

بیشترین بازدید موضوعات مهم