احتمال وجود حیات در اتمسفر زهره در شکل میکرو اورگانیسمهای شناور
اخترشناسان از مدتها پیش فرضیههایی از احتمال حیات در سیاره زهره (ونوس) را مطرح نموده اند. اکنون پژوهشگران گازی را ردیابی کرده اند که میتواند نشانی از وجود حیات در این سیاره غیرقابل سکونت باشد.
اخترشناسان در اتمسفر سیاره زهره ،گاز مونوفسفین را کشف کرده اند که گازی با ترکیب شیمیایی فسفر و سه اتم هیدروژن است و در زمین بیش از همه توسط باکتریهایی تولید میشود که در محیطهایی با اکسیژن اندک تکثیر میشوند.
تیم همکار جان گریفیس از دانشگاه کاردیف در مجله علمی «اخترشناسی طببعی» در همین مورد نوشته اند که کشف این گاز به هر صورت وجود یک منبع بیولوژیکی را در زهره ثابت نمیکند؛ بلکه این گاز بیشتر نشاندهنده یک جریان ناشناخته ژیولوژیکی و یا شیمیایی است.
سارا سیاگر، از تهیه کنندگان این تحقیق از انستیتو فناوری ماساچوسِت به خبرنگاران گفت: «ما ادعا نداریم که حیات را در سیاره زهره کشف کرده ایم، بلکه ما موجودیت گاز مونوفسفین را ردیابی کرده ایم که منبع آن هنوز یک راز است».
با این حال پژوهشگران همچنان احتمال امکان حیات در سیاره زهره را بعید نمیدانند. بزرگی این سیاره به اندازه زمین است و اطراف آن را ابرهای ضخیمی پوشانده است. در نتیجه تاثیرات گازهای خیلی شدید گلخانه ای حرارت سطح زهره تا 400 درجه سانتی گراد میرسد که امکان شکل گیری حیات را عملا ناممکن می سازد.
در قسمتهای بالایی اتمسفر سیاره زهره، یعنی در 50 تا 60 کیلومتری سطح آن، حرارت هوا معتدل تر میباشد و احتمال زندگی را ممکن میسازد که علت گمانه زنی در مورد وجود میکروارگانیسمهای شناور در اتمسفراست.
پژوهشگران سیاره زهره را توسط تلسکوبهای جیمس کلارک ماکسویل در هاوایی و مجمع تلسکوب اتاکاما در شیلی مورد بررسی و ارزیابی قرار داده اند.
این پژوهشگران درچارچوب این تحقیقات وجود شرایط بسیار جالبی را کشف کرده اند که فقط با وجود گاز مونوفسفین میتوانند، ایجاد شوند.