نتایج پژوهشی تازه نشان میدهد که سردرد، سرگیجه، و هذیانگویی که از علائم شایع در میان مبتلایان به ویروس کروناست، میتواند نتیجهٔ حملهٔ مستقیم این ویروس به مغز بیمار باشد.
به گزارش خبرگزاریها، تیم پژوهشی دانشگاه ییل ایالات متحده، به سرپرستی آکیکو ایواساکی، عنوان کرد که ویروس کرونا میتواند در مغز تکثیر شده و سلولهای مغز را از دریافت اکسیژن کافی محروم کند.
دکتر اندرو جوزفسون، مدیر بخش عصبشناسی دانشگاه پزشکی سانفرانسیسکو با تقدیر از شیوهٔ انجام این تحقیق ضمن تاکید بر اهمیت آن خاطر نشان کرد، ترجیح میدهد تا تأیید کامل آن از سوی کارشناسان، همچنان منتظر بماند.
تا پیش از این دانشمندان بر این باور بودند آن دسته از علائم عصبشناختی که حدود نیمی از مبتلایان به کووید-19 بروز میدهند، گونهای واکنش شدید سیستم ایمنی بدن، موسوم به «طوفان سایتوکین» است که سبب التهاب مغز میشود وعلائم مزبور را نتیجه حملهٔ مستقیم این ویروس به بافت مغز در نظر نمیگرفتند.
تحقیق بر روی سه نوع بافت متفاوت مغزی بر نمونهای گرفته شده از موشها و بافت مغزی پرورشی در آزمایشگاه و همچنین مغز جانباختگان کرونا، به این نتیجهگیری انجامیده است.
تئوریهای پیشین بر این مبنا قرار داشت که پروتئین سیای2 منبع تغذیه ویروس کروناست و کمبود این نوع پروتئین در مغز منجر به علائمی همچون سر درد و سرگیجه میشود.
این در حالی است که تحقیقات اخیر نشان میدهد این پروتئین در تمامی مراحل در مغر بیماران جانباخته نیز به اندازه لازم وجود داشته و لذا میتوان با یقین کافی گفت که کرونا مستقیما به بافتهای مغز حمله میکند.