پمپئو: کشورهای جهان باید تحریم‌های سختی علیه ایران اعمال کنند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا سه شنبه 8 سپتامبر در پی اعلام آژانس جهانی انرژی هسته ای مبنی بر 10 برابرشدن ذخیره اورانیوم غنی شده ایران نسبت به حداکثر ذکر شده در برجام، تاکید کرد که کشورهای جهان باید این حقیقت را دریابند که برجام به تاریخ پیوسته است.

او در توئیت خود افزود که باید در برابر ایران و به هدف اعمال تحریم های سخت، وحدت یافت زیرا اعمال فشار و مذاکرات فراگیر بهترین راه حل برای گام برداشتن در مسیر درست است.

آژانس انرژی هسته ای در گزارش سه ماهه خود که جمعه گذشته انتشار یافت، عنوان داشت که ذخیره اورانیوم غنی شده با غلظت پائین ایران به 2320 کیلوگرم می رسد که 10 برابر سقف تعیین شده از سوی شورای حکام آژانس جهانی هسته ای است.

بر اساس برجام، ایران حق ندارد بیش از 203 کیلوگرم ذخیره اورانیوم با غلظت پائین داشته باشد اما این کشور پیشتر اعلام کرده بود که به دلیل تحریم های آمریکا، از میزان تعهدات برجامی خود کاسته است.

شورای حکام آژانس جهانی انرژی هسته‌ای در وین در أواخر ژوئن گذشته، مصوبه پیشنهادی فرانسه، آلمان و بریتانیا را صادر کرد که طی آن موارد نقض برجام از سوی ایران و عدم اجازه به بازرسان آژانس به بازرسی دو مرکز مشکوک هسته ای، محکوم شده است.

این مصوبه نخستین مصوبه تعیین کننده از سوی این سازمان علیه ایران در طول 8 سال گذشته است.دراین اثنا آژانس جهانی انرژی هسته ای عنوان ساخت که بازرسان این آژانس ازیکی از دو مرکزی بازدید کردند که هفته گذشته بر سر بازرسی از آن با ایران، توافق حاصل شده بود.

آژانس هسته ای در گزارش خود بدون نام بردن از مرکز مزبور خاطر نشان کرد که نمونه برداری های زیست محیطی از این مرکز را جمع آوری کرده و آزمایش های لازم را برای رونش شدن وجود یا عدم وجود آثار اورانیوم غنی شده، اجرا خواهد کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم