وتوی روسیه و چین تلاش برای رساندن کمکهای بشردوستانه به سوریه را ناکام گذاشت
شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه 10 ژوئیه 2020 در پی وتوی اعتراضی روسیه و چین با قطعنامه توزیع کمکهای بشردوستانه به سوریه مخالفت کرد.
شورای امنیت اعلام کرد که کشورهای روسیه و چین با استفاده از حق وتو قطعنامه وارد کردن کمکهای بشردوستانه از دو گذرگاه ترکیه با سوریه را معطل کردند.
از سویی و در پی مخالفت شورای امنیت، روسیه نیز از تصویب پیشنویس قطعنامه پیشنهادیاش در این شورا به منظور کاهش کمکهای انساندوستانه سازمان ملل به سوریه بازماند.
این اولین باری نیست که مسکو در به تصویب رساندن پیشنویس قطعنامه پیشنهادیاش برای کاهش کمکهای بشردوستانه به سوریه شکست میخورد، چند روز پیش نیز در به تصویب رساندن قطعنامهای در این رابطه با شکست مواجه شد و اغلب اعضای شورای امنیت علیه متن این قطعنامه رای دادند.
روسیه برای به تصویب رساندن قطعنامه مورد نظرش به موافقت دست کم 9 تن از 15عضو شورای امنیت نیاز داشت.
در این رابطه کریستوف هیوسگن سفیر آلمان در شورای امنیت اعلام کرد که قطعنامه پیشنهادی روسیه تنها رای موافق 4 عضو را کسب کرده و 7 عضو دیگر علیه پیشنویس این قطعنامه پیشنهادی روسیه رای مخالف داده و 4 کشور باقیمانده نیز از رای دادن درباره این قطعنامه پیشنهادی امتناع ورزیدهاند.
«رویارویی خیر و شر»
این در حالی است که روسیه و چین سهشنبه گذشته به منع شورای امنیت از تمدید یکساله موافقتش برای وارد کردن کمکهای انسانی از دو گذرگاه مرزی میان ترکیه و سوریه رای داده بودند.
در پی اقدام دو کشور چین و روسیه، مسکو نیز طرحی ویژه شامل گشودن تنها یک گذرگاه از دو گذرگاه مرزی برای مدتی 6 ماهه را ارائه داد.
از سویی کیلی کرافت سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد تاکید کرد که او از همتایانش در شورای امنیت که روز قبل به نفع قطعنامه ارسال کمکهای بشردوستانه به سوریه رای داده بودند خواسته تا با پیشنویس قطعنامه پیشنهادی روسیه برای کاهش کمکهای بشردوستانه مخالفت کنند.
سفیر الایات متحده آمریکا در شورای امنیت همچنین مخالفت اغلب اعضای شورای امنیت با پیشنویس قطعنامه پیشنهادی روسیه را «رویارویی خیر در برابر شر» توصیف کرد.