کشف یک سیاره فراخورشیدی جدید با حجمی 40 برابر کره زمین

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سیاره‌ای که «تی او ای 849بی » نام گرفته و حجمی دو تا سه برابر سیاره نپتون دارد، به تازگی کشف شده که به دور ستاره‌ای واقع در 730 سال نوری از کره زمین می‌چرخد و دمای سطح این سیاره به 1500 درجه سانتی گراد می‌رسد.

به گزارش یورو نیوز، بر أساس این گزارش، سیاره «تی او ای 849بی »چنان به ستاره خود نزدیک است که هر سال آن، تنها 18 ساعت طول می کشد؛ به این معنی که در هر 18 ساعت زمینی، می‌تواند یک دور کامل دور ستاره خود بزند، این در حالی است که مدت گردش کره زمین به دور خورشید، 365 روز به درازا می‌کشد.

Advertisement

سیاره جدید به وسیله «ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران»(تس) کشف شده که تلسکوپ فضایی محصول ناسا است که در سال 2018 به فضا پرتاب شد و وظیفه دارد به جستجوی سیاره‌های فراخورشیدی بپردازد.

دیوید آرمسترانگ، محققی که تیم رصد را هدایت کرده است، می‌گوید: «کشف این سیاره نشان می‌دهد که نحوه شکل گیری و تکامل این سیاره، متفاوت با آن چیزی است که تا کنون در منظومه شمسی دیده ایم، چیزی است که می‌تواند ما را به شناخت بیشتر از نحوه شکل گیری سیاره‌ها رهنمون کند.»

در حالی که دانشمندان انتظار داشتند با سیاره‌ای گازی نظیر مشتری روبرو باشند، با این حال شواهد نشان می‌دهد که این سیاره از سنگ و خاک تشکیل شده است.

کریستوف مورداسینی، از محققان این پروژه، می‌گوید: «انتظارمان این بود که سیاره‌ای در این حجم از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده باشد.»

شایان ذکر است که ماهواره «تس» تا کنون 50 سیاره فراخورشیدی را یافته و انتظار می رود بتواند تا 2 هزار سیاره دیگر را نیز شناسایی کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم