پمپئو خطاب به دانشجویان چینی: از مراکز تحصیلی ما جاسوسی نکنید

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه 29 مه، با پیشی رفتن از نشست خبری ترامپ برای بیان اقدامات آمریکا علیه چین، عنوان کرد که دانشجویان چینی در آمریکا، چه بسا در حال جاسوسی کردن برای چین باشند.

پمپئو درموضعگیری که بیانگر شدت تنش میان دو ابر قدرت است، در جریان مصاحبه با « فوکس نیوز» تاکید کرد که آمریکا، تدابیری را در راستای جلوگیری از آنچه که به بیان وی «جاسوسی محتمل» از سوی دانشجویان چینی است، به اجرا در خواهد آورد.

Advertisement

وزیر خارجه امریکا در پاسخ به پرسشی پیرامون گزارش مطبوعاتی انتشار یافته پیرامون اقدام ترامپ در اخراج احتمالی دانشجویان چینی مقاطع کارشناسی گفت: «دانشجویان چینی نباید در مراکز تحصیلی ما مشغول به جاسوسی باشند».

پمپئو افزود که دولت آمریکا دربرابر چالش قرار گرفته و وظیفه دارد تا «اطمینان یابد که این دانشجویان که راهی مراکز تحصیلی ما می شوند، از طرف حزب کمونیست چین، فعالیت نمی کنند».

«نژادپرستانه نیست»

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که این اقدام، «وحشت پراکنی از کمونیسم یا نژاد پرستی نیست. ملت چین ملتی بزرگ است اما وضعیت کنونی، بی‌شباهت به دوران اتحاد جماهیر شوروی نیست زیرا این رژیم استبدادی کمونیستی، خطری واقعی را برای آمریکا بوجود می آورد».

روزنامه نیویورک تایمز پیشتر تاکید کرده بود که دولت ترامپ درحال بررسی لغو روادید ورود برای هزاران دانشجوی فارغ التحصیل مرتبط با ارتش چین است.

پیش بینی می‌شود که این تدابیر با انتقاد شماری از دانشگاه‌های آمریکا مواجه شود که بشکل فزاینده‌ای متکی بر پرداخت هزینه‌های تحصیلی از سوی دانشجویان خارجی هستند که چین و هند از بزرگترین منابع تامین مالی آنها به شمار آمده و پیشاپیش نیز به دلیل بسته شدن دانشگاه‌ها در پی شیوع کووید19، به شدت زیان دیده اند.

ناخشنودی ترامپ از چین

شایان ذکر است که ترامپ، شامگاه پنجشنبه 28 مه، اعلام کرد که جمعه (امروز) نشست خبری را برگزار خواهد کرد، بدون آن که جزئیات بیشتری را در خصوص محتوای این نشست خبری بیان کند.

این درحالی است که دامنه تنش میان آمریکا و چین در خصوص هنگ کنگ و همچین پیآمدهای ناشی از شیوع کرونا، روندی تصاعدی به خود گرفته است.

ترامپ روز پنجشنبه خطاب به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «ما فردا تدابیر خود در رابطه با چین را اعلام خواهیم کرد. ما از چین ناخشنودیم».

نشست خبری ترامپ، دو روز پس از تصویب قانونی جنجال برانگیز در خصوص امنیت هنگ کنگ در پارلمان چین خواهد بود که با موجی از انتقادهای آمریکا و اروپا روبرو شد و پیش‌بینی‌هایی را در این خصوص به دنبال داشت که واشینگتن سرگرم بررسی اقدامی در مقام پاسخگوئی می‌باشد.

نگرانی عمیقی در هنگ کنگ و غرب وجود دارد که تصویب این قانون، ضربه مهلکی بر آزادی‌های مدنی این منطقه وارد آورد. پمپئو روز چهارشنبه 27 مه، به کنگره آمریکا اطلاع داد که هنگ کنگ دیگر از خودمحتاری برخوردار نیست و لذا مشمول حقوق تجاری ویژه قید شده در قانون تجاری آمریکا به عنوان یک مرکزیت مالی، نمی‌شود.

در بیانیه پمپئو آمده است: «هنگ کنگ دیگر از صلاحیت در نظر گرفته شده در قوانین آمریکا تا پیش از جولای 1997، برخوردار نیست.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم