واشینگتن: رژیم ایران در 360 عملیات «تروریستی» بینالمللی دست دارد
وزارت خارجه آمریکا، دست داشتن رژیم ایران در بیش از 360 عملیات «تروریستی» بینالمللی را زمان میان به قدرت رسیدن در ایران، برجسته ساخته که در بر گیرنده عملیات ترور، بمبگذاری و حملات در بیش از 40 کشور است.
وزارت خارجه آمریکا در گزارش روز جمعه 22 مه، این عملیات را در ذیل «حملات تروریسم جهانی» طبقه بندی کرده که رژیم ایران مرتکب شده و مشتمل بر 360 ترور هدف مند در دیگر کشورها و همچنین بمب گذاری تجمعها میشود که صدها کشته و زخمی برجای گذارده است.
بر أساس این گزارش، آمریکا بر این باور است که این عملیات ترور أساسا به دست نیروی قدس سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات و همچنین جهات سوم و طرفهای نیابتی همچون شبه نظامیان حزب الله لبنان، به مورد اجرا گذاشته شده اند.
وزارت خارجه امریکا تاکید دارد که ایران از پوشش سیاسی استفاده کرده و دسته جات جنایت کار و باندهای قاچاق مواد مخدر را برای پیاده کردن عملیات محرمانه برون مرزی خود، به کار گرفته است.
در بخش دیگر این گزارش آمده است که مخالفان سیاسی، رهبران، کنشگران اقلیتهای نژادی و دینی، مسئولان دولتی خارجی و همچنین فعالان جامعه مدنی و روزنامهنگاران ایران مقیم خارج، از جمله اهداف این گونه عملیات بودند.
از معروفترین این حملات، ترور صادق شرفکندی، رهبر اپوزسیون کورد و سه تن دیگر در رستوران میکونوس در برلین در سال 1992 و منفجر کردن ساختمان یهودیان در بوینس آیرس موسوم به «آمیا» در سال 1994 هستند که پر آوازه ترین عملیات «تروریستی» در کارنامه نظام ایران به شمار میرود.
وزیر پیشین اطلاعات ایران
آمریکا، در 20 مه جاری، علی فلاحیان، وزیر پیشین اطلاعات ایران را به خاطر دست داشتن در موارد نقض شدید حقوق بشردر دوران مسئولیت خود از جمله ترور بسیاری از مخالفان سیاسی ایران در اروپا و پروندههایی در فهرست تحریم قرار داد که احکام قضایی علیه او از سوی دادگاههای سوئیس و آلمان به دنبال داشته و حکم جلب وی نیز از سوی این دادگاهها، صادر شده است.
فلاحیان همچنین متهم به دست داشتن در پرونده انفجار مرکز «آمیا» در ارژانتین و ترور یک شهروند زن آمریکایی در غزه و شماری از ترورهای مخالفان نظام است.
چندین کشور جهان، قرار بازداشت را در مورد دیپلماتهای ایران به خاطر دست داشتن در قتل مخالفان نظام، صادر کرده اند؛ از جمله محسن ربانی، مغز متفکر عملیات انفجار « آمیا» در آرژانتین و احمد رضا اصغری، وابسته فرهنگی سفارت ایران در بوینس آیرس و عضو سپاه پاسداران که از پوشش دبیر سومی سفارت، استفاده می کرد.
اسدالله اسدی، دیپلمات سفارت ایران در اتریش نیز از سال 2018 در بلژیک در انتظار محاکمه در بازداشت بسر میبرد که بر أساس شواهد و مدارک، قصد هدف قرار دادن راه پیمایی مخالفان نظام در پاریس با مواد منفجره را داشت که می توانست منجر به کشته شدن دهها زن و مرد و کودک گردد.
تهدید روزنامه نگاران
بر أساس گزارش وزارت خارجه آمریکا، 4 قانون گذار ویژه سازمان ملل در مارس گذشته از نظام ایران خواستند تا تهدیدهای خود به حذف فیزیکی روزنامه نگاران ایرانی خارج از کشور؛ بویژه آن دسته که در کانال های به زبان فارسی، کار میکنند را متوقف سازد.
ترور مسعود مولوی در استانبول درنوامبر 2019، تازه ترین ترور هدایت شده از سوی نظام ایران میباشد که طی آن، آدمین سایت «جعبه سیاه» به قتل رسید که مطالبی را در مورد فساد جاری درمیان نخبگان نظامی ایران و همچنین مجتبی، فرزند خامنهای رهبر انقلاب، نشر میداد.
رویترز به نقل از مسئولان برجسته ترکیه در مارس گذشته تاکید کرد که دو افسر اطلاعاتی موجود در کنسولگری ایران در ترکیه، قاتلان مولوی را به اجرای این ترور تشویق کردند.