بار دیگر «زن خفاش» ظاهر شده و منشاء کرونا را توضیح می‌دهد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

بار دیگر شی زینگ لی، دانشمند ویروس شناس چینی معروف به «زن خفاش»، پس از چند هفته دوری از محافل پژوهش‌های کرونا، اتهام‌های مربوط به نشت ویروس کرونا از ازمایشگاه ووهان چین را تکذیب کرد.

دولت آمریکا، مسئولان دوایر اطلاعاتی خود را به جستجوی شواهد موید نظریه نشت ویروس کرونا از «آزمایشگاه مشکوک»، سوق داده چرا که تا این لحظه، این موضوع به صورت نظریه‌ای محض، باقی مانده و برغم گذشته چندین ماه از شیوع کرونا و ظهور آن برای نخستین بار در یکی از استان‌های چین، هنوز تکلیف این موضوع روشن نشده است.

Advertisement

واکنش این زن دانشمند چینی در تکذیب این نظریه، در زمانی است که کمپینی تقریبا جهانی برای انداختن مسئولیت انتشار کرونا به گردن چین، مشاهده می‌شود.

در همین اثنا، سرویس‌های اطلاعاتی نیز نسبت به امکان یافتن دلایل موید این نظریه، ابراز تردید کرده و دانشمندان خاطرنشان می‌سازند که این ویروس، در محیطی غیر آزمایشگاهی، از بدن حیوان به انسان منتقل شده است.

خفاش‌ها به احتمال زیاد، ناقل ویروس هستند

رسانه‌های چین اعلام داشتند که دکتر شی یا همان «بات وومن» ( زن خفاش) که این شهرت را به خاطر سال‌ها پژوهش بروی رابطه خفاش‌ها و ویروس کرونا، کسب کرده، با زبانه کشیدن بحران شیوع کرونا، نقش موثری در اثبات این موضوع ایفا کرده که کرونا به احتمال زیاد از خفاش‌ها به انسان سرایت کرده است اما این نظریه دکتر شی، مورد بررسی دقیق در چین و بیرون از چین قرار گرفته است.

تا این لحظه، اصلی‌ترین پرسش این است که آیا آزمایشگاهی در چین به شکلی عمدی یا از روی اشتباه، منشاء شیوع کرونا بوده است؟

دکتر شی در ماه مارس در مصاحبه با مجله «ساینتیفیک امریکن» گفت که با بررسی اسناد آزمایشگاهی، دریافته است که جینوم ویروس کرونا با هیچ یک از پژوهش‌های به عمل آمده، مطابقت ندارد.

البته دکتر شی در طول مدت بروز بحران، ظهور بسیار کمی داشته و تنها یک بار در شبکه‌های اجتماعی برای نفی شایعات ظاهر شده است.

منشاء این مصیبت

سایت «بیورکسیو» پنجشنبه گذشته، تازه‌ترین پژوهش تدوین شده از سوی دکتر شی را نشر کرده که دکتر شی در آن از وجود موتاسیون در جینوم کرونا، پرده برداشته است.

روزنامه «ساوت چاینا مورنینک» که برای نخستین بار این پژوهش را انتشار داد، خاطر نشان کرد که نتایج بدست آمده از این پژوهش، موید این ایده است که منشاء جینوم ویروس کرونا در تمامی أنواع آن، همان خفاش «نعل اسبی» است که علت اساسی ویروس سارس و بیماری کووید 19 می‌باشد.

نظارت پیگیر این گروه از ویروس‌ها در خفاش‌ها برای پیشگیری از کرونا که شباهت زیادی به سارس دارد، فوق العاده ضروری است.

بیش از 4 میلیون مبتلا

شایان ذکر است که به گفته سازمان جهانی بهداشت در دوشنبه 18 مه، شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان از 4.6 مورد فراتر رفته و شمار جان باختگان نیز به بیش از 311 هزار تن رسیده است.

بر أساس داده‌های این سازمان، 93324 مورد جدید ابتلاء به کرونا در 24 ساعت گذشته در سراسر جهان ثبت شده و 4452 نفر نیز جان باخته اند.

شمار مبتلایان در سراسر جهان به 4 میلیون و 618 هزار و 821 نفر رسیده و تعداد جان باختگان نیز 311 هزار و 847 نفر است.

سازمان جهانی بهداشت که مارس گذشته، ویروس کرونا را ویروسی پاندمیک ( عالم گیر ) توصیف کرد، اعلام داشت که بیشترین شمار مبتلایان در آمریکای شمالی و جنوبی، ثبت شده است که شمار آنها به 2 میلیون و 17 هزار و 811 نفرمی باشد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم