در حالی که کشورهای جهان در انتخاب میان دو گزینه تلخ سلامت و اقتصاد همچنان سرگردانند و برخی نجات اقتصاد و بازگشایی را اولویت خود قرار داده و دیگران پایبندی به تدابیر قرنطینه عمومی تا یافتن دارو یا واکسن را دنبال میکنند، ویروس جدید کرونا اما همچنان به گرفتن جان بسیاری از مردم جهان ادامه داده به طوری که از آغاز شیوع کرونا در دسامبر گذشته در چین تا شامگاه پنجشنبه 14ماه مه 2020 جان بیش از 300 هزار تن را گرفته است.
این در حالی است که بنا به آمار ارائه شده از سوی دانشگاه جونز هاپکینز بیش از 4490131 نفر به بیماری کرونا مبتلا شده و از جمله آنها 301426 تن به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده و 1689902 نفر هم به میزان %37.6 از مبتلایان نیز بهبود یافتهاند.
ایالات متحده آمریکا با 86040 فوتی و 1441055 مبتلا به کرونا در مرکز نخست قرار دارد.
پس از آن بریتانیا از نظر تعداد فوتیها با 33614 فوتی در مرکز دوم و با 233151 مورد ابتلا از نظر تعداد مبتلایان در مرکز چهارم جهان قرار دارد.
کشور ایتالیا از نظر تعداد فوتیها با 31368 فوتی در مرتبه سوم و با 223096 مورد ابتلا به کرونا در مرتبه پنجم قرار دارد.
فرانسه نیز با 27425 فوتی به ردیف چهارم جهان و از نظر تعداد مبتلایان با 178060 مورد مبتلا به کرونا در مرتبه هفتم قرار گرفته است.
اسپانیا هم با 27321 فوتی در مرتبه پنجم قرار گرفته و تعداد مبتلایان در این کشور نیز به 272646 مورد رسیده است.
هشدارهای سازمان جهانی بهداشت
از سویی و همزمان با رویکرد بسیاری از کشورهای جهان به کاهش محدودیتهای قرنطینهای از پیش اعمال شده و تلاش برای ازسرگیری فعالیتها و راهاندازی مجدد چرخه اقتصاد، سازمان جهانی بهداشت درباره هر گونه اقدامات زودهنگام برای بازگشایی و فعالیت مجدد اقتصادی در کشورها هشدار داد.
سازمان جهانی بهداشت همچنین تاکید کرد که نباید در بازگشایی اقتصادهای کشورها عجله کرد و این روند باید به تدریج و با هوشیاری کامل انجام شود.
سازمان جهانی بهداشت پیش از این بارها درباره هر گونه بازگشایی زودهنگام اقتصادی در زمانی که تمام جهان تلاشهایی را برای مقابله با پاندمی شیوع ویروس جدید کرونا انجام میدهد هشدار داده و در این زمینه خواستار رعایت بالاترین درجههای هوشیاری و احتیاط شد.
بنا به جدیدترین اظهارات سازمان جهانی بهداشت ویروس جدید کرونا که باعث بیماری کووید- 19 میشود همچون ویروس HIV عامل بیماری ایدز، بومی و ماندگار خواهد شد.
مایک ریان مدیر اجرایی برنامه اورژانسها در سازمان جهانی بهداشت در کنفرانس خبری مجازی گفته «مهم است که مطرح شود: این ویروس احتمالا دیگر به ویروس بومی شدهای در جوامع ما تبدیل شده و هرگز ناپدید نشود».
ریان افزود «نیاز است که واقعبین باشیم و تصور نکنم هر کسی قادر به پیشبینی زمان ناپدید شدن این بیماری باشد. به نظرم موعدی برای پایان ویروس کرونا وجود ندارد و همچنین تاریخهایی برای آن وجود ندارد. این بیماری احتمالا جا افتاده و به مشکلی بلند مدت تبدیل خواهد شد و شاید هم چنین چیزی اتفاق نیافتد».
سازمان جهانی بهداشت همچنین درباره هر گونه سعی برای پیشبینی زمان احتمالی ادامه انتشار ویروس کرونا هشدار داده و خواستار بکارگیری «تمامی تلاشها» جهت مقابله با پاندمی شیوع کرونا شد.