آژانس مربوط به امور پناهندگی در اتحادیه اروپا اعلام کرد محدودیتهای اعمال شده در پی انتشار ویروس کرونا، تعداد پناهجویانی که بتوانند خود را به خاک اروپا برسانند کاسته اما میتواند در آینده و در صورت روی دادن ناآرامیها در خاورمیانه و شمال آفریقا موج بزرگتری از پناهجویان را روانه اروپا کند.
با متوقف شدن روند حمل و نقل و سفرهای بینالمللی تعداد درخواستهای پناهندگی ثبت شده در اروپا در ماه مارس2020، در مقایسه با ماه فوریه 2020 نصف شده است. در همین دوره زمانی تلاشها برای عبور از مرزهای اروپایی هم نصف شده است.
آژانس امور پناهندگی اتحادیه اروپا که دفتر آن در مالت است، اعلام کرد انتشار ویروس کرونا میتواند منجر به کاهش منابع غذایی و برهم خوردن امنیت در خاورمیانه و شمال آفریقا شده و گروههای افراطی مانند داعش را تقویت کند و این امر میتواند در میانمدت منجر به افزایش شمار پناهحویان در اروپا شود.
در بیانیه این آژانس آمده که «کشورهای که بیشتر پناهجویان از آنجا به اتحادیه اروپا میآیند به شدت دچار تهدید [کرونا] بوده و نمیتوانند خود را با بحران این ویروس تطابق دهند. خطرات ناشی از عوامل بیثبات کننده مرتبط با کرونا، میتواند مسیرهای پناهجویی در آینده را تحت تاثیر خود قرار دهد.»
در سال 2015 بیش از یک میلیون نفر خود را به اروپا رسانده و درخواست پناهندگی کردند. پس از آن اتحادیه اروپا اقدامات سختگیرانهای در دستور کار قرار داد و با ارائه کمک به ترکیه و لیبی، مسیرهای اصلی پناهجویان را بست.
دادههای سازمان ملل نشان میدهد در سال 2019 حدود 123 هزار پناهجو خود را به اتحادیه اروپا رساندند ولی در سال جاری این عدد تنها 22 هزار است.