سازمان ملل متحد سرکوب رسانه‌ها طی بحران پاندمی کرونا را محکوم کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد جمعه 24 آوریل 2020 کشورهایی که با سوءاستفاده از بحران بهداشتی دست به توقیف خبرنگاران زده و صدای رسانه‌های مستقل را خاموش کرده‌اند را محکوم کرده و رسانه‌های آزاد را برای مبارزه با ویروس جدید کرونا اساسی خواند.

به گزارش خبرگزاری‌ها میشال باشیله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که « رسانه‌های آزاد همیشه مهم هستند اما ما هیچ‌ وقت به اندازه امروز که بیماری کرونا دنیاگیر شده و تعداد زیادی از مردم جهان در قرنطینه و نگران سلامتی و معیشت خود هستند، به آنها احتیاج نداشتیم».

Advertisement

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در ادامه افزود که « دستیابی به اطلاعات موثق و معتبر برای همه ما امری اساسی هستند».

او همچنین در استناد به گزارش انستیتو بین‌المللی رسانه اشاره کرد که گفته از آغاز شیوع کرونا در پایان سال 2019 در چین تاکنون 130مورد نقض حقوق رسانه‌ها در جهان رخ داده است.

این موضوع به تدابیر سانسور، اعمال محدودیت علیه دستیابی به اطلاعات و اقدامات قانونی شدید برای انتشار اطلاعات گمراه کننده مربوط می‌شود.

نزدیک به 40 روزنامه‌نگار به علت انتقاد از چگونگی مقابله با بحران کرونا در کشورهای‌شان یا آمار رسمی تعداد فوتی‌ها و موارد مبتلایان به کرونا بازداشت یا تحت پیگرد قرار گرفتند همچنین در این رابطه تعدادی از روزنامه‌نگاران ناپدید و برخی رسانه‌ها بسته شدند.

این مقام کمیساریای حقوق بشر همچنین درباره اظهارات برخی رهبران کشورها «که در تغذیه فضای دشمنی نقش داشته‌اند» ابراز تأسف کرد.

روبرت کولویل سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در این راستا خصوصا دونالد ترامپ رئيس جمهوری ایالات متحده آمریکا را متهم کرد که در کنفرانس خبری روزانه کمیته بحران درباره ویروس کرونا هر روز حملات مستقیمی را علیه روزنامه‌نگاران انجام می‌دهد.

سخنگوی کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل همچنین از طریق کنفرانس خبری مجازی اعلام کرد « این پدیده‌ای نگران کننده است که شاهد باشیم برخی از رسانه‌های سرشناس به این شکل مورد تعرض و هجوم واقع می‌شوند».

بیشترین بازدید موضوعات مهم