سازمان جهانی بهداشت: شواهدی برای اثبات کارایی پادتنها در مقابل کرونا وجود ندارد
مایک ریان، کارشناس ارشد بخش فوریتهای سازمان جهانی بهداشت روز جمعه 17 آوریل 2020 گفت که این سازمان درباره این موضوع که پادتنهای موجود در خون میتوانند محافظت کاملی در مقابل ابتلا به ویروس کرونا ایجاد کنند، اطمینانی ندارد.
ریان گفت که پادتنها حتی اگر هم در این زمینه کارا باشند، نشانهای وجود ندارد که افراد پادتنها را توسعه داده و از این طریق برای انسانها «ایمنی جمعی» ایجاد کرده باشند.
او در ادامه افزود: «در حال حاضر دادههای زیادی دریافت میکنیم اما این دادهها نشان میدهد که تعداد بسیاری اندکی از مردم به پادتن کرونا تبدیل شدهاند. گمان میرفت که بیشتر مردم پادتنهایی در بدن خود تولید کنند اما اوضاع عکس این را نشان میدهد.»
پیش از این دانشمندان زیادی در سرتاسر جهان پس از آزمایش بهبودیافتگان از ویروس کرونا، خون آنها را یک ماده طبیعی آماده برای از بین بردن ویروس خواندند.
در روزهای گذشته دکتر آنتونی فاوچی، رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا که عضو کارگروه مقابله با کرونا در کاخ سفید است در این زمینه ابراز امیدوار کرده بود. در گزارش که والستریت ژورنال روز سهشنبه منتشر کرده بود، دکتر فاوچی گفته بود که خون بهبودیافتگان پروتوئینهایی تولید میکند که با استفاده از پادتنها به جنگ کرونا میرود و میتوان با استخراج این پادتنها، آنها را به بیماران تزریق کرد.