صندوق بین المللی پول: 9 تریلیون دلار حجم زیان اقتصاد جهانی ناشی از کرونا
این زیان برابر با حجم اقتصاد آلمان و ژاپن است
صندوق بینالمللی پول در مورد زیان 9 تریلیون دلاری اقتصاد جهانی به دلیل پیآمدهای ناشی از کرونا ظرف دو سال آینده، هشدار میدهد.
این صندوق با بیان اینکه اقتصاد جهانی در سال 2020 دچار بدترین وضعیت پس از رکود بزرگ در اوایل قرن گذشته را تجربه میکند، افزود: «اقتصاد جهانی در سال 2020 به میزان 3 درصد دچار رکود خواهد شد، اما همین امر، رشد 5.8 درصدی اقتصاد جهانی را در سال 2021 به دنبال خواهد داشت».
به گفته صندوق بینالمللی پول، زیان اقتصاد جهانی از تبعات کرونا برابر با حجم اقتصاد آلمان و ژاپن خواهد بود.
کاهش سود بدهی بانکی
صندوق بینالمللی پول برای 25 عضو خود، تحت حمایت صندوق اعتبار ویژه مقابله با حوادث غیر مترقبه، معافیتهای فوری را فراهم ساخته تا بتوانند، منابع اندک خود را در امر مبارزه با ویروس کرونا تخصیص دهند.
از سوی دیگر، کریستالینا جورجیوا، مدیر اجرایی صندوق بینالمللی پول گفت: «هیات اجرایی صندوق، با اعطای پوشش لازم مالی به نخستین گروه از کشورهایی موافقت کرده تا از معافیتهای مربوط به پرداخت سود بدهیهای بانکی که تاریخ سر رسید پرداخت آنها به صندوق جهانی پول فرا رسیده، در طول دوره شش ماهه اولیه، برخوردار شوند».
وی افزود: «صندوق اعتباری ویژه مهار حوادث غیر مترقبه طبیعی، منابع مالی در حدود 500 میلیون دلار شامل تعهدات جدیدی به ارزش 185 میلیون دلار از بریتانیا و 100 میلیون دلار از ژاپن و مبالغی نامعینی از چین، هلند و سایر کشورها، دراختیار دارد.
این صندوق د رنظر دارد، میزان بودجه موجود را تا 1.4 میلیارد دلار افزایش دهد.
بازارهای نوخاسته
از دید صندوق جهانی پول، اقتصادهای پیشرفته برخلاف برخی از بازارهای نوظهور و کشورهای کم درآمد که با چالشهای بسیاری روبرو هستند، در وضعیت بهتری برای مقابله با این بحران قرار دارند.
وی گفت: «این بازارهای نوخاسته، به شدت تحت تأثیر موج جابجایی سرمایه قرار گرفتند و فعالیتهای اقتصادی داخلی نیز از این تاثیر منفی، مصون نماند.
سرمایه گذاران از زمان آغاز بحران، در بدترین موج جابجایی که تا کنون مشاهده شده، حدود 83 میلیارد دلار را از بازارهای نوخاسته خارج کردند. جورجیوا افزود: «نگرانی فزایندهای در مورد کشورهای کم درآمد وجود دارد و این موضوعی است که ما با همکاری بانک جهانی از نزدیک بروی آن کار می کنیم.»
این صندوق، پارهای نکات و راهحلهای فوری را از سوی خود برای کمک به کشورها برای غلبه بر بحران کنونی، تدوین کرده که شامل تامین پتانسیل کامل وام دهی بالغ بر یک تریلیون دلار میباشد.
صندوق جهانی پول تصریح کرد که درخواستهای فوری از حدود 80 کشور برای دریافت اعتبارهای اضطراری دریافت کرده که هم اکنون در دست بررسی است و در عین حال گزینههای دیگر را نیز مدنظر دارد.