با ظهور شمار بیشتر مبتلایان فاقد عوارض کرونا در بیش از 190 کشور جهان که علائم این بیماری در آنها آشکار نشده، بسیاری از ناظران این افراد را به «بمبهای ساعتی» تشبیه کردند چرا که هیچ نوع نشانه مبنی بر کرونا در آنها مشاهده نشده و در نتیجه انتقال ویروس از آنها به دیگران، به سادگی صورت میگیرد.
چه بسا همین موضوع، دلیل اعلام ممنوعیت تمام عیار رفت و آمد یا لزوم زدن ماسک هنگام خروج از منزل در بسیاری از کشورها باشد.
1033مورد ابتلاء در چین بدون داشتن علائم بروز کرونا
براساس آنچه که روز سهشنبه 7 آوریل از سوی مقامات بهداشت چین اعلام شد، 30 بیمار جدید كه هیچ علامتی از این بیماری را نشان نداده اند، شناسایی شدند که بدین ترتیب، شمار مبتلایان فاقد عوارض کووید19، به 1033 بیمار رسید که حدودا یک چهارم این موارد، از خارج کشور وارد شده اند.
هفته گذشته، چین برای اولین بار اعلام کرد، موارد مبتلا به کووید 19 را شناسائی کرده که هیچ علائمی از کرونا را بروز نداده اند.
به گفته یکی از کارشناسان به العربیه نت، دلیل عدم وجود علائم کرونا، عموماً ناشی به پارامتر «مصونیت» هر فرد باز میگردد. روی نسناس، پزشک لبنانی متخصص در بیماریهای میکروبی به العربیه گفت: «بیماریها که ما گرفتار آنها میشویم باعث بروز عالائم معینی در ما نمیشوند. در مورد کرونا ما هنوز نمیدانیم چه تعداد افراد مبتلا، فاقد عوارض و علائم هستند. ما نیاز بیشتری به اجرای بررسیها داشته و میبایست در آزمایشهای خون پاد تنها را مورد مطالعه قرار دهیم. در این صورت قادر خواهیم بود، افراد مبتلا و فاقد عوارض را تشخیص داده و نسبت عددی آنها با افراد دارای علائم را مشخص کنیم.»
با این حال، وی دلیل ظهور علائم یا عدم بروز عوارض کرونا را به «توان سیستم ایمنی» بدن فرد مبتلا باز گرداند و آن را اصلی ترین عامل توصیف کرد.
کودکان مبتلا به کووید 19 بدون عوارض
علاوه بر این، پس از اینکه پژوهشهای گذشته، نشان داده بود، کودکان از این ویروس مصون هستند، و در صورت ابتلاء نیز به سرعت بهبود مییابند، اولین آنالیز همه جانبه اجرا شده در آمریکا برای بررسی تأثیر کووید 19 بر بیماران کم سن و سال تر نشان داد، تا 20 درصد از کودکان آمریکایی مبتلا، نیازمند مراقبتهای پزشکی بیمارستانی هستند و این گروه به احتمال زیاد، در برگیرنده کودکانی است که هنوز یک ساله نشدهاند.
جمع بندی بررسیهای مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در ایالات متحده همچنین از این قرار است که کودکان مبتلا در مقایسه با بزرگسالان، معمولاً هیچ علامتی نداشته و به احتمال زیاد به بیماری خفیف مبتلا میشوند.
براساس نتایج مطالعات منتشر شده و دریافت شده از چین، خواستگاه کرونا است، بیماری ناشی از کرونا موسوم به کووید -19، در کودکان مشاهده نمیشود، اگرچه آنها ناقل ویروس به بزرگسالان هستند.
این محققان در گزارش هفتگی در مورد بیماران و مرگ و میرها نوشتند، اگرچه کودکان زیر 18 سال، 22 درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل میدهند اما این گروه تنها 1.7 درصد از بیماران کرونایی را از میان دادههای مربوط به گروه سنی خود تشکیل میدهند که بالغ بر 149082 مورد میباشد.
این بررسی همچنین نشان داد که تا دو درصد از کودکان مبتلا به کووید19، نیازمند بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه هستند.