صندوق بینالمللی پول جمعه 27 مارس 2020 تاکید کرد که اقتصاد جهانی در نتیجه شیوع همهگیر ویروس جدید کرونا و تبعات ناشی از آن وارد مرحله رکود شده است.
به گزارش خبرگزاریها صندوق بینالمللی پول همچنین افزود که تدابیر اتخاذ شده برای حمایت از اقتصاد تا قبل از متوقف کردن شیوع کرونا ناکافی است.
در همین راستا کریستالینا جورجیوا مدیر صندوق بینالمللی پول تاکید کرد که همهگیری شیوع ویروس کووید- 19 اقتصاد جهان را به سوی کوچکتر شدن پیش برده که این بحران تامین مالی کلانی را برای کمک به کشورهای در حال توسعه میطلبد.
به گزارش خبرگزاری رویترز مدیر صندوق بینالمللی پول در کنفرانسی خبری مجازی گفت: «واضح است که ما وارد مرحله رکود اقتصادی شدهایم اوضاع بدتر از آن چیزی که در بحران مالی 2009 اتفاق افتاده و رو به وخامت خواهد رفت».
جورجیوا گفت همزمان با «توقف ناگهانی» اقتصاد جهانی پیشبینیهای صندوق بینالمللی پول «برای نیازهای مالی کلان بازارهای نوظهور 2.5 تریلیون دلار است»، اما هشدار داد که «گمان میرود این حداقل باشد»، زیرا که بیش از 80 کشور جهان عملا درخواست کمکهای فوری از صندوق بینالمللی پول کردند.
مدیر صندوق بینالمللی پول افزود که پیشبینیهای نرخ رشد جهانی منفی است و صندوق اکنون رکودی دستکم مشابه آنچه در بحران مالی جهانی اتفاق افتاده بود را پیشبینی میکند.
مدیر صندوق بین المللی پول همچنین تاکید کرد که برای اینکه اقتصاد در سال 2021 بهبود یابد کشورها باید به مبارزه با ویروس کرونا و تقویت سیستمهای بهداشتی و درمانی اولویت بخشند.
این مقام صندوق بینالمللی پول همچنین بر تمامی تدابیر قوی برای کنترل شیوع همهگیر ویروس کرونا و مقدمهسازی برای بهبود قوی اقتصاد جهان در سال 2021 تاکید کرد.
کریستالینا جورجیوا به شبکه تلویزیونی سی ان بی سی گفت که جامعه جهانی برای مبارزه با بحران اقتصادی اقدامات مالی قوی اتخاذ میکند و افزود که واکنش به این بحران قویتر از اقدامات انجام شده در مقابله با بحران مالی جهانی در سال 2008 و 2009 است.
این مقام بینالمللی از به تاخیر افتادن تلاشها برای مقابله با بحران اقتصادی هشدار داد و در این راستا افزود «بدون تلاش برای مهار بحران، هیچگونه راهکاری برای بهبودی قوی وجود ندارد».
خبرگزاری رویترز به نقل از مقام صندوق بینالمللی پول گزارش داد که گفته دهها کشور در خاورمیانه و آسیای مرکزی با او تماس گرفته و درخواست کمک مالی برای مقابله با تبعات انتشار ویروس کرونا بر اقتصادهایشان کردهاند.
از سویی جهاد ازعور مدیر اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی در وبسایت صندوق بینالمللی پول گفت که چالش به ویژه درباره کشورهایی نظیر عراق، سودان و یمن که وضعیت شکنندهای دارند و از بحران جنگ رنج میبرند، بسیار بزرگ است.