آغاز ماموریت اروپایی فرانسه برای محافظت از کشتیرانی در تنگه هرمز

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

فرانسه پنج‌شنبه 30 ژانویه 2020 اعلام کرد ماموریت دریایی اروپایی خود را با هدف تقویت راهکار کاهش تنش با ایران و محافظت از آزادی کشتیرانی و دریانوردی در آب‌های خلیج و تنگه هرمز آغاز می‌کند.

فرانسه که از پیوستن به ائتلافی به رهبری آمریکا برای پاسداری از نفتکش‌ها و کشتی‌های باری در برابر تهدیدهای ایران امتناع کرده بود اکنون در تلاش است تا جایگزینی امنیتی اروپایی را برای محافظت از آزادی کشتیرانی و دریانوردی در آب‌های خلیج و تنگه هرمز ایجاد ‌کند.

Advertisement

در همین راستا وزارت خارجه فرانسه پنج‌شنبه اعلام کرد که ناو جنگی کوربیه این کشور عملیات گشت‌زنی در آب‌های تنگه هرمز را آغاز کرده است.

وزارت خارجه فرانسه افزود که یک ناو جنگی هلندی نیز طی دو هفته آینده به ماموریت ناو جنگی فرانسه در آبها خلیج و تنگه هرمز خواهد پیوست.

8 کشور اروپایی نزدیک به دو هفته پیش بر «حمایت سیاسی» خود از روند نظارت بر دریانوردی و کشتیرانی در آب‌های تنگه هرمز تاکید کردند.

وزارت خارجه فرانسه اعلام داشت کشورهای آلمان، بلژیک، دانمارک، فرانسه، یونان، ایتالیا، هلند و پرتغال «حمایت سیاسی»‌شان از تشکیل ائتلافی اروپایی برای نظارت دریایی در تنگه هرمز را اعلام کردند.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای تاکید کرد که آن کشورهای اروپایی تلاش کردند تا حمایت خود از ماموریت تعامل با «بی‌ثباتی در منطقه» که برای صلح جهانی منطقه‌ای حیاتی است مورد تاکید قرار دهند.

در این بیانیه همچنین آمده است که این 8 کشور اروپایی « از تمامی مشارکت‌های عملی کشورهای دانمارک، فرانسه، یونان و هلند به منظور پشتیبانی از این تلاش‌ها استقبال کرده و در روزهای آینده نیز از تعهدات جدیدی در این زمینه استقبال می‌کنند.

این 8 کشور اروپایی در اشاره به حادثه کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران توسط یک پهپاد آمریکایی در 3 ژانویه جاری در فرودگاه بغداد، یادآور شدند که « تحولات اخیر در خاورمیانه بسیار نگران‌کننده است زیرا که منجر به افزایش تنش‌ها شده و خطر احتمالی وقوع جنگی گسترده را افزایش داده که پیآمدهایی را برای منطقه به همراه خواهد داشت».

8 کشور اروپایی همچنین بر ضرورت ارائه طرح‌های پیشگامی برای کاهش تنش‌ها در منطقه تاکید کردند.

8 کشور اروپایی علاوه بر آن به «بی‌ثباتی و ناامنی فزاینده در سال 2019 که شامل حوادث دریایی و غیردریایی در آب‌های خلیج و تنگه هرمز بوده و تنش‌های منطقه‌ای را به همراه داشته‌ است» اشاره کردند.

در پایان این بیانیه همچنین توضیح داده شده که « ادامه این اوضاع ماههاست به آزادی دریانوردی و کشتیرانی و امنیت کشتی‌ها و دریانوردان اروپایی و خارجی لطمه وارد می‌کند و بر مبادلات تجاری و مسیر انتقال انرژی تاثیر گذاشته که این می‌تواند پیآمدهایی اقتصادی بر تمامی جهان به همراه داشته باشد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم