یک مقام آمریکایی: ترامپ طی چند روز سرنوشت «معامله قرن» را تعیین خواهد کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

یک مقام آمریکایی دوشنبه 20 ژانویه 2020 در گفت‌وگو با «العربیه» اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا طی چند روز دیگر سرنوشت طرح «معامله قرن» را تعیین خواهد کرد.

به گزارش العربیه، این مقام آمریکایی افزود که دونالد ترامپ خود به تنهایی در این‌باره تصمیم‌گیرنده خواهد بود و به همین خاطر باید عامل زمان را در نظر گرفته زیرا که به تأخیر انداختن‌ها با توجه به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نفع این طرح نخواهد بود.

چشم‌انداز طرح اقتصادی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که به عنوان بخشی از برنامه گسترده‌تری تحت عنوان «معامله قرن» برای حل منازعات اسرائیل و فلسطین‌ها و شامل ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری جهانی جهت حمایت از اقتصاد فلسطینی‌ها و کشورهای عربی همسایه فلسطینی‌ها است برغم درخواست برخی کشورهای عربی خلیج برای پیوستن به آن جهت ایجاد فرصت‌هایی برای شکوفایی اقتصادی در جهان عرب، با مخالفت‌ فلسطینی‌ها و عدم استقبال برخی کشورهای عربی روبرو شد.

طبق اعلام قبلی کاخ سفید بخش اقتصادی این طرح در 26 ژوئن 2019 در کنفرانسی تحت عنوان «صلح برای شکوفایی» مطرح شد که با مشارکت نمایندگانی از کشورهای عربی و نمایندگانی از بخش خصوصی و همچنین صندوق ملی پول و بانک جهانی در المنامه پایتخت پادشاهی بحرین برگزار شد.

جارد کوشنر داماد و مشاور رئیس جمهوری آمریکا و مسئول این پرونده این بخش را رویکردی بلندپروازانه اعلام کرد که هدف سرمایه‌گذاری 50 میلیارد دلاری در کرانه باختری، نوار غزه و چند کشور همسایه فلسطین نظیر اردن، لبنان، سوریه و مصر را دنبال می‌کند.

دولت خودگردان فلسطینی اما کارگاه این کنفرانس را تحریم کرده و سرمایه‌گذاران فلسطینی در این کنفرانس مشارکت نکردند.

جیسون گرینبلات فرستاده سابق رئیس جمهوری آمریکا برای مذاکرات میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها اکنون از این طرح حمایت کرده گفت:« بخش اقتصادی به تنهایی بدون بخش سیاسی کافی نیست. دولت آمریکا بر اهمیت دو بخش که مکمل همدیگر هستند واقف است».

گرینبلات همچنین در گفتگوهای پیشین خود با شبکه «العربیه» اعلام کرده بود که او آرزومند است ترامپ به زودی بخش سیاسی مربوط به این طرح را نیز اعلام کند.

گمانه‌زنی‌هایی درباره «شکست حتمی طرح»

غیث العمری که مذاکره کننده سابق در گفتگوهای صلح است اما در گفتگویی با «العربیه» گفت که اعلام این طرح در شرایط کنونی به شکست آن خواهد انجامید زیرا که دولت خودگردان فلسطینی آن را نپذیرفته و در صورت عدم موافقت فلسطینی‌ها با آن مورد استقبال کشورهای عربی نیز قرار نخواهد گرفت.

از طرفی مقام آمریکایی اتهام‌های وارده به دولت آمریکا مبنی بر این که دونالد ترامپ خواهان اعلام جزئیات طرح در شرایط کنونی است تا از این طریق به بنیامین ناتانیاهو نخست وزیر کنونی اسرائیل در انتخابات پیش‌رو کمک کند را مردود دانست. این انتخابات که سومین دور طی یک سال است قرار است در 8 مارس 2020 در اسرائیل برگزار شود.

مقام آمریکایی در ادامه به العربیه گفت:«این مسأله در محاسبات کاخ سفید وجود ندارد زیرا که مهمتر از همه این است که چنین طرحی قبل از مشغول شدن کوشنر به کمپین انتخاب مجدد ترامپ اعلام شود».

مقام آمریکایی همچنین افزود:« افراد نزدیک به کاخ سفید گفته‌اند که رئیس باید در این‌باره تصمیم‌گیری کند که اعلام جزئیات بخش سیاسی طرحی که عنوان معامله قرن گرفته تا چه میزان می‌تواند به او در کسب تایید پایگاهی در میان مسیحیان انجیلی طرفدار اسرائیل کمک کند. و چنانچه ترامپ تصمیم بگیرد آن را در شرایط کنونی اعلام نکند این به معنی آن است که او اعلام جزئیات بخش سیاسی طرح معامله قرن را به بعد از پیروزی در انتخابات آمریکا که قرار است در نوامبر 2020 برگزار شود، موکول خواهد کرد. اما اگر دمکرات‌ها به کاخ سفید راه یابند این به معنی مرگ این طرح و به خاک سپردن آن برای همیشه خواهد بود و به همین خاطر است که بخش اقتصادی طرح که بیش از یک سال است که اعلام شده و متشکل از 38 صفحه است در این صورت تنها جوهری بر روی کاغذ خواهد ماند».

بیشترین بازدید موضوعات مهم