بریتانیا: جامعه جهانی باید تلاشهای خود برای تعامل با تهران را وحدت بخشد
دومینیک راپ وزیر امور خارجه بریتانیا، روز دوشنبه 13 ژانویه خواستار تلاش یکپارچه در تعامل با تهران شده و خاطرنشان کرد، ایران در انزوای بیشتری فرو میرود و این امر منط به خواسته خود این کشور است.
در همین حال، تهران نسبت به واکنش بسیار قدرتمند خود در صورت به اصطلاح «بروز اشتباهات جدید»، به بریتانیا هشدار داد.
راپ گفت: «ما با توجه به فضای سیاسی کنونی تهران باید با همه شرکای بینالمللی خود همکاری کرده و وحدت هدف را نشان دهیم، زیرا هیچ تردیدی در مورد رویکرد جامعه بینالمللی در تعامل با ایران وجود ندارد. ما همواره موضعگیری شفافی داشتیم و گزینه با رژیم ایران است. آنها میتوانند به انزوای بیشتری فرود بروند که پیامدهایی برای مردم ایران دارد».
پریتی پاتل وزیر کشور بریتانیا نیز به نوبه خود، خواهان پایبندی ایران به تعهدات برجام و پیگیری جزئیات آن شد.
وی افزود: «به نظر من باید درجهای از اطمینان در مورد بازگشت به تعهدات برجامی وجود داشته باشد تا التزام به آن و اعاده اعتبار برجام را مطابق با نحوه شکلگیری این توافق و تعهد ایران نسبت به جزئیات گوناگون آن و تعهدات برجامی، تضمین کند.»
سخنگوی بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا نیز گفت: «بریتانیا روز شنبه گذشته سفیر ایران در لندن را برای ابراز اعتراض شدید خود درباره بازداشت کوتاه سفیر بریتانیا در تهران احضار کرد».
سخنگوی جانسون گفت: «این یک نقض غیرقابل پذیرش کنوانسیون وین است و موضوع باید بررسی شود.» وی افزود: «ما خواهان تاکید دولت ایران مبنی بر عدم تکرار چنین وضعیتی میباشیم.»
علی ربیعی سخنگوی دولت ایران، پیش از ظهر دوشنبه 13 ژانویه گفته بود: «حضور سفیر بریتانیا در اعتراضات، مغایر با وظایف تعریفشده سفیر بود. وی مدت کوتاهی توسط نیروی انتظامی دستگیر و پس از شناسایی و نیز پس از 15 دقیقه نسبت به آزادی او اقدام شد.».
این در حالی است که راب مک آیر سفیر بریتانیا در تهران گفت که وی پس از حضور در یک تجمع اعتراض آمیز و سپس خروجش از این تجمع بعد از تبدیل شدن آن به حرکتی سیاسی، بازداشت شده بود.
سفیر بریتانیا در تهران، مشارکت خود را در هرگونه تظاهرات علیه حاکمیت بدان گونه که در روز گذشته رسانههای ایران توصیف شد را انکار کرد.