فرودگاهها نشانه قلب تپنده زندگی در شهرها هستند. مسافرانی که میآیند و آنها که میروند. استقبالها، بدرقهها، تجدید دیدارها، پروازهای به تاخیر افتاده، صفهای طولانی مسافران، قسمت بار و چمدانهایی که درون هر کدام روایتی است از زندگی یک مسافر، همه و همه با هم فریاد میزنند که زندگی این جا جریان دارد.
خلبانها هم که تیکآف میکنند، امیدشان به فرود آمدن به در فرودگاه مقصد است، اما هستند فرودگاههایی که دیگر نگاه هیچ مسافری را به خود جلب نمیکنند و دیگر روی نقشه هیچ خلبانی جایی ندارند؛ فرودگاههایی که بازنشسته شدهاند؛ فرودگاههای زمینگیر شده اند.
فرودگاههای زمینگیر شده فراوانی در جهان وجود دارد. نگاهی به مهمترینشان بیاندازیم:
فرودگاه بینالمللی نیکوزیا

این فرودگاه در سال 1939 در نیکوزیا، پایتخت قبرس تاسیس شد و در اختیار وزارت دفاع بریتانیا و نیروهای هوایی سلطنتی بریتانیا بود. پس از تجاوز نظامی ترکیه به قبرس در سال 1974 این فرودگاه اشغال و ویران شد. آخرین بار در سال 1977 یک هواپیما از این فرودگاه پرواز کرد. از آن زمان تا کنون این فرودگاه در اختیار سازمان ملل قرار دارد.
فرودگاه بینالمللی الینیکو

این فرودگاه در سال 1938 در آتن، پایتخت یونان تاسیس شد و تا سالها مهمترین فرودگاه این کشور بود. در پی افتتاح فرودگاه بینالمللی جدید آتن، فرودگاه الینیکو تعطیل شد. این فرودگاه در سال 2004 به عنوان یکی از محلهای برگزاری مسابقات ورزشی المپیک آتن مورد استفاده قرار گرفت.
فرودگاه بینالمللی یاسر عرفات

این فرودگاه پس از مذاکرات طولانی میان فلسطینیها و اسرائیلیها در سال 1998 و در منطقه رفح در نوار غزه و در نزدیکی مرز مصر افتتاح شد. اسرائیلیها این فرودگاه را فرودگاه بینالمللی الدهینة مینامیدند. ژاپن، مصر، پادشاهی عربی سعودی، اسپانیا و آلمان هزینه ساخت این فرودگاه 86 میلیون دلاری را پرداختند. پادشاه فقید مغرب، ملک حسن دوم نیز مهندسانی از کشورش به غزه فرستاد تا فرودگاه بینالمللی یاسر عرفات را مانند فرودگاه دار البیضاء مغرب بسازند. در مراسم افتتاح این فرودگاه، یاسر عرفات، رهبر فقید فلسطین و بیل کلینتون، رئیسجمهوری سابق ایالات متحده آمریکا حضور داشتند.
ارتش اسرائیل در سال 2001 این فرودگاه را به شدت بمباران کرد و از آن زمان فعالیت این فرودگاه متوقف شد. در سال 2002 نیز بلدورزهای اسرائیلی باند فرودگاه را تخریب کردند. در سال 2006 و در جنگ اسرائیل و لبنان هم جنگندههای اسرائیلی ساختمان اصلی فرودگاه را بمباران و به شکل کامل ویران کردند.
فرودگاه فلوید بنت

این فرودگاه که در قلب نیویورک جای داشت و در سال 1928 در پارک مارین و در نزدیکی منطقه بروکلین ساخته شد. این فرودگاه به احترام فلوید بنت به نام او نامگذاری شد. فلوید بنت هوانورد آمریکایی بود که ریچارد برد (کاشف قطب جنوب و قطب شمال) را در سفرهای اکتشافیش به قطب شمال در سال 1926 همراهی نموده و خلبانی هواپیمای او را بر عهده داشت.
براساس اطلاعات ارائه شده در ویکیپدیا دو فرودگاه در شهر نیویورک به افتخار فلوید بنت به نام او نامگذاری شدهاند که عبارتند از فلوید بنت فیلد که نخستین فرودگاه وابسته به شهرداری شهر نیویورک است و فرودگاه فلویند بنت فیلد مموریال که در نزدیکی محل تولد او در کوئینزبری نیویورک واقع شدهاست. نیروی دریایی آمریکا نیز یکی از ناوشکنهایش را به افتخار او یواساس بنت نامگذاری کردهاست. همچنین ریچارد برد نیز هواپیمای فورد سه موتورهاش را در پرواز به قطب جنوب در سال 1929، فلوید بنت نامگذاری نمود.
بخش کوچکی از این فرودگاه، هنوز به عنوان محل فرود هلیکوپترهای پلیس نیویورک استفاده میشود.
فرودگاه بینالمللی تمپلهوف برلین

این فرودگاه که در سال 1926 افتتاح شد تا سال 1945 در اختیار دویچه لوفتهانزا بود. از سال 1948 تا 1950 پان امریکن ورلد ایرویز این فرودگاه را در اختیار داشت. ایر فرانس هم از 1950 تا 1959 تمپلهوف را در اختیار داشت. از آن سال تا 1991 شرکتهای بریتیش یورپیین ایرویز، کاپیتول ایر، بریتیش ایرویز و لوفتهانزا سیتیلاین از تمپلهوف برلین استفاده کردند. آخرین مالک این فرودگاه شرکت سیرکوس ایرلاینز بود که از سال 2001 تا 2008 آن را در اختیار داشت. در سال 2008 این فرودگاه به کار خود پایان داد و جای خود را به فرودگاه تگل داد. از آن زمان تا کنون تمپلهوف به محلی برای برگزاری فعالیتهای فرهنگی و ورزشی استفاده میشود.