ترامپ در انتقاد از دموکراتها: سلیمانی یکی ازبدترین تروریستهای تاریخ است
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا شنبه 11 ژانویه با انتقاد از دفاع از دموكراتها از قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس كه در حمله پهبادی ایالات متحده در تاریخ 3 ژانویه كشته شد، او را «یكی از بدترین تروریستهای تاریخ» توصیف كرد.
وی در توئیت خود پرسید: «صدای دموکرات که سه روز اخیر در دفاع از قاسم سلیمانی بلند شده بود که یکی از بدترین تروریستهای تاریخ بوده و دارنده مواد منفجره و درعین حال در صدد برنامهریزی باری وارد ساختن صدمات بزرگ در آینده بود، چرا اکنون در نمیآید؟ »
توئیت ترامپ به دنبال اعتراف سپاه پاسداران به مسئولیت مستقیم خود در سرنگونی هواپیمای اوکراینی در اثر برخورد یک موشک برد کوتاه با آن نشر گردید که منجر به کشته شدن 176 سرنشین این هواپیما شد. انگیزه ترامپ از این توئیت، برجسته سازی سکوت دموکراتها و عدم اظهار نظر آنها در مورد خبر تازه اعتراف سپاه بود، در حالی که دموکراتها طی روزهای گذشته حمله آمریکا را مورد انتقاد قرار داده بودند که منجربه کشته شدن سلیمانی شد.
نانسی پلوسی رئیس کنگره آمریکا گفته بود، دولت ترامپ، حملاتی را در عراق علیه مقامات ارشد ایرانی انجام داده و قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس را بدون مجوز استفاده از نیروی نظامی علیه ایران و بدون هیچ مشورت با كنگره ترور کرده است.
پلوسی همچنین تأکید كرده بود كشته شدن قاسم سلیمانی در حمله آمریكا باعث «افزایش خطرساز خشونت» میشود.
تنش و وضعیت جنگی
شایان ذکر است که سپاه پاسداران روز شنبه 11ژانویه مسئولیت سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی را بر عهده گرفت، اما ادعا کرد موشکی که به سمت آن پرتاب شده بود، در نزدیکی هواپیما منفجر شد و هواپیما مسیر بازگشت خود را تغییر داده بود در حالی که اوکراین اندکی بعد، این ادعای سپاه را با ارائه نقشه مسیر حرکت هواپیما رد کرد.
امیرعلی حاجی زاده، فرمانده هوا فضای سپاه درتوجیه چرایی پرتاب موشک زمین به هوا به سوی این هواپیما گفته است که اپراتور دستگاه به گمان اینکه هواپیمای اکراینی، یک موشک کروز میباشد، موشک برد کوتاه زمین به هوا را به سوی آن شلیک کرده است.
وی در کنفرانس مطبوعاتی خود افزود: «سپاه هر تصمیمی را که در این زمینه از سوی مسئولان گرفته شود، میپذیرد.»
حاجی زاده در همین راستا در توجیه سرنگون کردن هواپیمای بوئینگ خطوط هوایی اوکراین گفت: «بیش از یک هفته شرایط منطقه و التهابات منطقه و احتمال درگیری نسبت به سالهای گذشته شاید از ابتدای انقلاب بیسابقه بود و احتمال درگیری بالا بود. نیروهای هر دو طرف در آماده باش صددرصد بودند بخصوص که آمریکاییها اعلام کرده بودند 52 نقطه در ایران را میزنند. برای همین همهی یگانهای آفندی و پدافندی در آماده باش صددرصد بودند.»
وی همچنین افزود :«آنچه در بررسیهای ما انجام شد شب حادثه وضعیت آمادگی را در سطح جنگی قرار دادند و بالاترین سطح آماده باش توسط شبکه یکپارچه پدافند به سامانهها ابلاغ میشود. در این شرایط تعدادی از سامانههای پدافندی به رینگ پدافند تهران اضافه شد. یعنی اولین سامانههای که در محدوده غرب تهران مستقر میشود، این حادثه توسط آن رقم خورده است.»