ستارهشناسان برای اولین توانستند با استفاده از تلسکوپ بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا از لحظه تولد یک سیاره را ثبت کرده و از این لحظه عکس تهیه کنند. این امر تا کنون بیسابقه بود.
مریم کپلر، مدیر گروه پژوهشی که این سیاره جدید را کشف کردند گفت که این سیاره هنوز یک سیاره کوتوله است و دور یک یک ستاره کوچک به نام PDS 70. میچرخد. تصاویر ثبت شده نشان میدهد که این سیاره تودهای گاز و غبار است.
کپلر توضیح داد که از روی سطح زمین دیدن چیزی جز نواری که این سیاره را تشکیل میدهد، بسیار دشوار است. این اولین بار است که لحظه تولد یک سیاره دیده و ثبت میشود.
سیاره تازه کشف شده PDS 70b نامیده شد و گمان میشود به یک سیاره بسیار بزرگ و متشکل از گاز تبدیل شود. توده این سیاره سه برابر توده سیاره مشتری وزن خواهد داشت.
فاصله سیاره PDS 70b از ستارهای که به دور آن میچرخد، سه میلیارد کیلومتر است و این فاصله معادل فاصله اورانوس و خورشید در منظومه شمسی است. عمر ستارهای که سیاره PDS 70b دور آن میچرخد نیز کمتر از 10 میلیون سال تخمین زده شده است.
آندری مولر، مدیر گروه دوم که مسئول تحقیق درباره سیاره کوچک است، گفت: «نتایجی که کپلر به آنها رسیده، روزنه جدیدی رو به سوی مراحل آغازین، پیچیده و ناشناخته روند تکامل سیارات میگشاید. ما نیاز به زیرنظر گرفتن یک سیاره در حین تولد میان ستارگان جوان برای فهم مراحل تشکیل یک سیاره داریم.»