اتریش از حسن روحانی رئیسجمهوری ایران که روز چهارشنبه 4 ژوئیه به این کشور سفر کرد، خواست در به سرانجام رسیدن تحقیقات درباره تلاش برای حمله به نشست اپوزیسیون در پاریس همکاری کند.
در ارتباط با این حمله که قرار بود از راه بمبگذاری انجام شود، یک دیپلمات ایرانی شاغل در سفارت ایران در وین، به اتهام «برنامهریزی برای حمله تروریستی» دستگیر شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، حسن روحانی به سباستیان کورتز صدراعظم اتریش قول داد ایران با نهادهای اتریشی ذیربط همکاری خواهد کرد تا ابعاد این حمله ناموفق که با تلاش مشترک بلژیک، آلمان و فرانسه ناکام ماند، روشن شود.
کورتز در نشست خبری مشترک با روحانی، پس از گفتگوهای دوجانبه گفت: «ما خواهان توضیحات کاملی در این زمینه هستیم. من از شما جناب آقای رئیسجمهوری متشکرم که تاکید کردید از این امر حمایت میکنید».
اسد اسدی، دیپلمات 47 ساله ایرانی متهم است که در راس هستهای قرار دارد که قصد داشت این عملیات را انجام دهد. او در آلمان دستگیر شد.

بنا بر گزارشها، اسدی عضو یکی از نهادهای امنیتی ایران است و تحت پوشش دیپلماتیک به عنوان دبیر سوم سفارت ایران در اتریش، فعالیت میکرد. قرار است اسدی به مقامات بلژیکی تحویل داده شود تا به همراه دیگر اعضای این عملیات محاکمه شود.
برخی گزارشهای منتشر شده در رسانهها میگوید که این دیپلمات ایرانی «روز جمعه از اتریش به لوکزامبورگ رفت تا با عاملان این حمله دیدار و گفتگو کرده و بمب مورد استفاده در این حمله ناکام را به آنها تحویل داد».
این گزارشها میافزاید: «امیر سعدونی 38 ساله و نسیمه نعامی 33 ساله دو شهروند ایرانی بلژیکی هستند که بنا بود عملیات حمله به نشست شورای ملی مقاومت ایران به رهبری سازمان مجاهدین خلق در پاریس را انجام دهند».
در این نشست بیش از 25 هزار نفر از هواداران این سازمان حضور داشتند. علاوه بر این تعدادی از مقامات اروپایی و آمریکایی از جمله رودی جولیانی مشاور دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا و هیاتهای عربی، غربی و نمایندگان سازمانهای بینالمللی نیز در این نشست حاضر بودند.

بنا بر اعلام نهادهای امنیتی بلژیک، آنها موفق شدند عاملان این عملیات را شناسایی کرده و در شهر آنتورپ در نزدیکی مرزهای بلژیک و فرانسه و در مسیر اجرای عملیات دستگیر کنند.
دادستان بلژیک اعلام کرد پلیس این کشور دو فرد مذکور را روز شنبه به همراه 500 گرم ماده انفجاری استون پیروکسید دستگیر کرد. نهادهای امنیتی کشورهای بلژیک، فرانسه، و آلمان نیز 6 نفر از دیگر اعضای این هسته تروریستی را دستگیر کردند.
دستگاههای امنیتی آلمان اسدالله اسدی را روز شنبه به اتهام برنامه ریزی برای اقدامات تروریستی دستگیر کردند. او هنگام دستگیری به همراه چهار نفر دیگر در خودرویی در جنوب آلمان به سر میبرد.
در همین چارچوب گزارشها میگوید که نیروهای امنیتی فرانسه سه نفر دیگر را که در ارتباط مستقیم با عاملان این عملیات بوده و به همراه یک بمب در حال حرکت به سمت پاریس بودند را دستگیر کردند.
دولت بلژیک از آلمان خواست اسدی را تحویل دهد تا پس از آنکه اتریش مصونیت دیپلماتیک او را لغو کرد در بروکسل مورد محاکمه قرار گیرد. اسدی از آوت 2014 به عنوان دبیر سوم سفارت ایران در ارتیش فعالیت میکند.
هذر ناویرت، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که دولت این کشور به دقت این پرونده را دنبال میکند.
ناویرت روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت که آمریکا در حال حاضر نمیخواهد پیش از تحقیقات پلیس فرانسه در این باره اظهار نظر کند. با این حال آمریکا فرانسه را در روند تحقیقات کمک خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا |«اقدامات تروریستی ایران» را محکوم کرد و گفت: «ما از حملات پیشین ایران باخبر هستیم».
وزارت امور خارجه ایران ادعا کرد دو نفر دستگیر شده در بلژیک از اعضای سازمان مجاهدین خلق هستند. مسئولان این سازمان در تماس با العربیه این موضوع را تکذیب کردند.

موسی افشار، یکی از اعضای برجسته سازمان مجاهدین خلق و عضو کمیته روابط خارجی شورای مقاومت ملی ایران به العربیه گفت: «ادعاهای رژیم ایران درباره اینکه دو عامل حمله تروریستی ناکام از اعضای سازمان مجاهدین بودهاند، ادعای بی پایه و اساس است. با این حال امیر سعدونی در چند تظاهرات و نشست مقاومت ایران در سالهای گذشته تحت پوشش هوادار این سازمان در میان جمعیتی که در این فعالیتها حضور پیدا میکنند، حاضر شد».
در روزهای گذشته تصاویری از امیر سعدونی، یکی از عاملان این هجوم ناکام منتشر شد که او را در یکی از فعالیتهای سازمان مجاهدین خلق نشان میدهد. در یکی از این تصاویر او در کنار مهدی ابریشمچی، یکی از رهبران این سازمان ایستاده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش کرد یک مقام قضایی بلژیک روز چهارشنبه اعلام کرد حکم توقیف یک متهم دیگر در فرانسه صادر شده است.
حکم بازداشت این فرد در راستای تحقیقات درباره برنامهریزی برای حمله به نشست اپوزیسیون ایران در شمال فرانسه صادر شده است.
بر همین اساس مهرداد.الف شهروند 54 ساله ایرانیالاصل در فرانسه دستگیر شد و در حال حاضر در اختیار سیستم قضایی فرانسه است و بلژیک منتظر تحویل گرفتن اوست. مقامات قضایی بلژیک او را «شریک احتمالی» این ماجرا میدانند.
او روز پنجشنبه در یک جلسه غیرعلنی در دادستانی کل دادگاه تجدیدنظر پاریس حاضر خواهد شد تا اتهام «عضویت در یک مجموعه تبهکارانه تروریستی» به او تفهیم شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه دو نفر دیگر نیز در منطقه سانلی در شمال پاریس دستگیر شدند ولی روز دوشنبه آزاد شدند.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از منابع قضایی روز چهارشنبه اعلام کرد که فرانسه و آلمان دو متهم مرد از جمله فرد دیپلمات را به بلژیک اعزام خواهند کرد تا با اتهام دست داشتن در توطئه بمبگذاری محاکمه شوند. همزمان بلژیک دو متهم ایرانی که 500 گرم ماده انفجاری TATP دست ساز در خودوری خود داشتند را محاکمه خواهد کرد.
تلاش ناکام برای حمله به نشست اپوزیسیون ایران در پاریس بار دیگر نگاهها را به ترورهایی که رژیم ایران در اروپا علیه مخالفان خود انجام داده، جلب کرد.
در این راستا پلیس هلند اطلاعات جدیدی درباره عملیات ترور احمد مولی نیسی فعال اهوازی که در مقابل منزلش در لاهه هلند کشته شد، منتشر کرد. احمد مولی 8 نوامبر 2017 در مقابل درب منزلش از سوی یک مهاجم نقابدار مورد هجوم قرار گرفته و در نتیجه اصابت سه گلوله به سینه و سرش جان داد.

یک مقام پلیس هلند روز سه شنبه در گفتگو با شبکه اول تلویزیون این کشور گفت که عاملان ترور احمد مولی از اعضای یک باند تبهکار در شهر روتردام هلند هستند. پلیس هلند 20 هزار یورو جایزه برای افرادی که اطلاعاتی درباره این باند تبهکار و یا شخصی که دوربینهای مداربسته تصویر او را ضبط کردهاند و یا هر اطلاعات دیگری که به کارآگاهان این پرونده کمک کند، تعیین کردند.
در سالهای گذشته به ویژه در دو دهه نخست پس از پیروزی انقلاب ایران، رژیم این کشور از طریق نیروهای وزارت اطلاعات و همچنین سپاه قدس دهها عملیات ترور بر علیه مخالفین در اروپا انجام داد. این امر سبب شد جامعه جهانی از اروپا بخواهد با تروریسم ایران در این قاره مقابله کند.
نیروهای ایران در سال 1989 در وین، پایتخت اتریس عبدالرحمن قاسملو رهبر حزب دموکرات کردستان و معاونش عبدالله آذر را در حالی که پشت میز مذاکره با ایران نشسته بودند، کشتند.

24 آوریل 1990 کاظم رجوی، برادر مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق و فعال حقوق بشر در نزدیکی منزلش در ژنو به دست نیروهای امنیتی ایران کشته شد. در پی ترور کاظم رجوی، یک قاضی سوئیسی به نام شاتلان در 22 ژوئن 1990 در یک بیانیه اعلام کرد که 13 مقام رسمی ایران برای اجرای این ترور با استفاده از گذرنامههای دیپلماتیک از تهران به ژنو آمدند و برخی از آنها بلافاصله با پرواز خطوط هوایی ایران به کشورشان بازگشتند.
نیروهای امنیتی ایران در سال 1991 شاپور بختیار، آخرین نخستوزیر دوران حکومت پهلوی را ترور کردند. در این عملیات یک نیروی امنیتی فرانسه و یک زن فرانسوی نیز کشته شدند.

در سال 1992 و در زمان ریاستجمهوری هاشمی رفسنجانی، صادق شرفکندی، دبیرکل حزب دموکرات کردستان و سه تن از معاونانش به نامهای فتاح عبدولی، همایون اردلان و نوری دهکردی در برلین ترور شدند. دادگاهی در آلمان براساس اعترافات دو تن از افراد مرتبط با این ترور که دستگیر شده بودند، هاشمی رفسنجانی را به دست داشتن در این ترور متهم کرد. یکی از افراد دستگیر شده عضو سپاه پاسداران و دیگر عضو حزب الله لبنان بود.