بررسیهای جدید نشان داد که زبان عربی با کنار زدن زبان فنلاندی، توانست عنوان دومین زبان مادری در کشور سوئد از نظر تعداد گویشوران را به خود اختصاص دهد و زبان فنلاندی را که صدها سال زبان دوم در سوئد بود، در جایگاه سوم قرار دهد.
وبگاه رادیو سوئد به نقل از میکاییل پارکوال، استاد ادبیات و زبانشناس دانشگاه استکهلم گزارش کرد که زبان عربی به دومین زبان پرگویشور در سوئد تبدیل شده است.
پارکوال سه سال پیش کوشید آماری از زبانهایی که در سوئد به آنها سخن گفته میشود، تهیه کند. او در این بررسیهای خودر روشها و معیارهای آماری پیچیدهای را به کار برد. بر این اساس بیش از 200 هزار نفر در سوئد وجود دارند که زبان عربی را زبان مادری خود میدانند و این عدد میتواند به 300 هزار نفر نیز برسد. لازم به ذکر است که بخش اعظم ساکنان سوئد به زبان انگلیسی سخن میگویند، با این حال انگلیسی را نمیتوان زبان همه آنها تلقی کرد.
میکاییل پارکوال کوشید تعداد افرادی را که به زبانی غیر از زبان سوئدی سخن میگویند، مشخص کند. او اقوام دیگری، مانند کردها، سریانیها و آشوریهای را که به زبان عربی مسلط هستند را نیز در نظر گرفت. به اعتقاد او این امری طبیعی است که افراد دوزبانه باشند و برای نمونه زبان مادری آنها عربی و کردی باشد.
در پایتخت سوئد 34هزار دانشآموز وجود دارد که زبان مادری آنها سوئدی نیست. به همین دلیل زبانکده یا مرکز زبان Språkcentrum در استکهلم وجود دارد که زمینه آموزش 132 زبان را سوئد فراهم میآورد. این امکان براساس حق دانشآموزان برای #تحصیل_به_زبان_مادری فراهم شده است. قانون آموزش سوئد این امر را در نظام آموزشی این کشور لحاظ کرده است.
کتابخانه بینالمللی استکهلم Internationella biblioteket نیز در حال حاضر مشغول ارائه خدمات به زبانهای خارجی متعدد، علاوه بر زبان اقلیتهای موجود در این کشور است. تا کنون بیش از 200 هزار جلد کتاب به زبانهای خارجی مختلف نیز در سرتاسر سوئد توزیع شده است.