کشورهایی که با قطر قطع رابطه کردهاند، جمعه 23 ژوئن فهرستی از 13 خواسته خود را از دوحه ارائه داده و ضرب الاجلی 10 روزه برای اجرای این خواستهها برای پایان بحران کنونی تعیین کردند.
اخیرا 7 کشور عربی و در راس آنها سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر، تمام روابط خود را با قطر قطع کردند. این کشورها در بیانیههای جداگانهای که صادر کردند، قطر را به حمایت از تروریسم و دخالت در امور داخلی دیگر کشورها متهم کردند.
فهرست را کویت تسلیم قطر کرد اما دوحه اقدام به درز دادن بندهای این فهرست کرد. انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امرات متحده عربی در توییتر در این باره نوشت: «درز دادن فهرست در چارچوب تلاشهای قطر برای به شکست کشاندن میانجیگری کویت ارزیابی میشود».
برپایه گزارشهای رسانهای، یکی از خواستههای موجود در فهرست، پایان دادن اقدامهای تحریک آمیز رسانهای است. رسانههای قطر همواره علیه کشورهای همسایه فعالیت کرده و از شخصیتهای «تروریست» حمایت کردهاند. رسانههای قطر تریبونی برای این کشورها در حمله به کشورهای همسایه فراهم کرده و از حمله به مصر و رئیس جمهوریاش عبدالفتاح السیسی از زمان سرنگونی نظام اخوان المسلمین، دست بر نداشتهاند.
فهرست خواستههایی که توسط سعودی، امارات، مصر و بحرین تهیه شده، کاهش سطح مناسبات دیپلماتیک میان دوحه و تهران همچون همسایگانش را نیز شامل شده است. دلیل این خواسته این است که ایران از پشتیبانی از گروههای شبهنظامی که برای انجام عملیات خرابکارانه فعالیت میکنند، دست بر نمیدارند.
تحویل «تروریستها» و افراد تحت تعقیب که قطر از آنها میزبانی میکند، در صدر خواستههای ارائه شده به قطر است. همچنین از قطر خواسته شده تا پایگاه نظامی ترکیه را تعطیل کند.
این فهرست در حالی ارائه شده که صبر کشورهای تهیه کننده آن، در برابر ادامه فعالیتهای قطر در پشتیبانی از گروههای «تروریست» و فراهم کردن امکانات رسانهای و خدماتی برای تندروها، به سر آمده است.