سلطان حاجی حسن بولکیا، فرمانروای برونئی، طی فرمانی دستور اجرای قوانین مجازات اسلامی را در این کشور صادر کرد. این قوانین از این هفته به طور عملی در کشور اجرا می شوند.
سلطان برونئی گفته است که اجرای قوانین و حدود شرعی در جامعه اسلامی واجب است لذا این قوانین به طور مرحلهای به اجرا در خواهند آمد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سلطان بولکیا در فرمان خود تاکید کرده که در یک جامعه اسلامی، اجرای حدود شرعی "واجب" است.
وی انتقاد از اجرای قوانین شرعی را بی مورد دانسته و گفته است: "منتقدان چنین معتقدند که قوانین اللهی غیرعادلانه و خشونت آمیز است اما خداوند این قوانین را منصفانه دانسته است".
تطبیق قوانین شرع اسلامی در این کشور قرار بود، از 22 آوریل اجرا شود اما به دلایلی به تعویق افتاد. تاخیر صدور فرمان سلطنتی در این زمینه، این تصور را در میان منتقدان ایجاد کرده بود که احتمالا سلطان بولکیا نسبت به اجرای چنین قوانینی تردید دارد.
نظام قضایی برونئی به دادگاههای عادی و محاکم شرعی تقسیم می شود. پروندههای کیفری و اختلافات حقوقی معمولا در دادگاههای عادی حل وفصل میشود و رسیدگی به مسائل خانوادگی مانند ازدواج، اختلافات زناشویی و تقسیم ارث به دادگاههای شرعی ارجاع می گردد.
برونئی دارالسلام، کشور نفت خیز کوچکی است که در شمال جزیره بورنئو در جنوب شرق آسیا واقع شده است. این کشور با اندونزی و مالزی هم مرز، و جمعیتی کمتر از نیم میلیون نفر دارد.
برونئی زمانی یک امپراتوری گسترده بود، در قرن هفدهم میلادی اسلام را پذیرفت. این کشور مانند بسیاری از کشورها تحت سلطه قدرتهای اروپایی قرار گرفت. در اواخر قرن نوزدهم، این سرزمین تحتالحمایه بریتانیا قرار گرفت.
از دهه 1950 میلادی، تغییراتی به منظور افزایش اختیارات سلطان برونئی صورت گرفت و این روند سرانجام به اعلام استقلال کامل این سرزمین در سال 1984 منجر گردید .در دهه 1920، نفت در برونئی کشف شد و آن را به یکی از کشورهای ثروتمند جهان تبدیل کرد.
نظام حکومتی برونئی سلطنتی متمرکز است و سلطان حسن بولکیا، که از سال 1967 پس از استعفای پدرش، فرمانروای این سرزمین بوده، همزمان سمتهای رئیس مجلس مشورتی، نخست وزیر، وزیر دارایی و وزیر دفاع این کشور کوچک را هم در دست دارد. از سلطان برونئی به عنوان یکی از ثروتمندترین مردان جهان یاد میشود. به طوری که هر چند گاه گزارشهایی در باره زندگی تجملاتی وی در رسانههای خبری انتشار مییابد.