فعالان مدنی و حقوق بشر افغانستان از سازمان ملل خواستند طالبان را به رسمیت نشناسد
فرحان حق: نشست آتی سازمان ملل با هدف بررسی موضوع به رسمیت شناختن حکومت طالبان نبوده و تنها بر بررسی اوضاع افغانستان متمرکز خواهد شد
جمعی از فعالان مدنی، نویسندگان، زنان معترض و مدافعان حقوق بشر افغانستان در نامهای سرگشاده به سازمان ملل متحد، از این نهاد بینالمللی خواستند که از برگزاری نشست برای شناسایی حکومت گروه طالبان خودداری کند.
بنا به گزارش منابع خبری افغانستان، فعالان مدنی و حقوق بشر این کشور در نامه خود از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستهاند که سخنان اخیر معاونش، آمنه محمد درباره افغانستان را پس بگیرد.
قرار است هفته آینده یک نشست در مورد افغانستان در دوحه برگزار شود. آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد دو هفته پیش اعلام کرد که در نشست آتی قرار است روی به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حکومت قانونی افغانستان بحث و بررسی شود.
این اظهارات آمنه محمد با واکنش تندی از سوی شهروندان افغانستان به شمول زنان معترض، فعالان مدنی و حقوق بشر این کشور روبهرو شد.
پس از آن اما فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد گفت که این نشست به موضوع به رسمیت شناختن حکومت طالبان تمرکز ندارد و فقط در مورد وضعیت افغانستان بحث خواهد شد.
در نامه فعالان مدنی و حقوق بشر افغانستان آمده است: «رفتار طالبان بهرغم نزدیک به دو سال دیپلماسی بیهوده منطقهای و جهانی بدون تغییر باقیمانده است. ما قویاً از سازمان ملل میخواهیم که بر اصول خود بایستد و طالبان را تحت فشار قرار دهد تا این گروه سیاستهای خود در قبال زنان را تغییر دهد.»
در این نامه همچنین تصریح شده است: «ما عمیقاً نگران پیامدهای ممنوعیت کار زنان با موسسات سازمان ملل هستیم».
در بخش توصیههای این نامه همچنین از سازمان ملل متحد خواسته شده که با توجه به خواستههای زنان معترض افغانستان عمل کند و«تمامی فعالیتهای یوناما در افغانستان مشروط بر بازگشت زنان بر سر کار باشد زیرا بدون حضور زنان امکان دسترسی عادلانه مردم به ویژه اقشار به حاشیه رانده شده به کمکهای بشردوستانه وجود ندارد.»
امضاکنندگان این نامه سیاستهای حکومت طالبان در قبال زنان را «آپارتاید جنسیتی» خوانده و تاکید کردند که سازمان ملل باید به تعهدات خود در زمینه احترام به حقوق زنان عمل کند.
-
واکنش طالبان به گزارش «واشینگتن پست» مبنی بر تبدیلشدن افغانستان به مرکز تروریسم
طالبان فعالیت روزنامه «واشینگتن پست» را در افغانستان منع کردند افغانستان -
نشست شورای امنیت درباره ممنوعیت کار زنان افغانستان امروز برگزار میشود
در پیشنویس قطعنامه آمده است که ممنوعیت کار زنان در افغانستان در سازمان ملل، «حقوق بشر و اصول بشردوستانه» را تضعیف میکند افغانستان -
سازمان ملل برای خروج از افغانستان آماده میشود
تخمین زده میشود دو سوم جمعیت افغانستان یا 28 میلیون نفر در سال 2023 به کمکهای بشردوستانه در این کشور نیاز دارند افغانستان