گزارش آمریکایی: افغانستان در حال تبدیلشدن به مرکز بینالمللی گروههای تروریستی است
وست: اگرچه طالبان متعهد شدند که میزبان تروریستهایی نباشند که آرزوی آسیب به کشورهای دیگر را دارند و اجازه آموزش، عضوگیری یا جمعآوری کمک مالی در قلمرو آنها را نمیدهند، اما همه اینها در حال وقوع است
بهرغم اختلافات با ایالات متحده در بسیاری از موضوعات، به نظر میرسد روسیه، چین و ایران نگرانیهای مشترکی با واشینگتن را در مورد تهدیدات تروریستی از سوی افغانستان دارند، چرا که آنها از طالبان میخواهند تا به وعدههای ضد تروریسم عمل کند.
به گفته مقامات آمریکایی، گروههای تروریستی مستقر در افغانستان، حملاتی را علیه پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان طراحی و اجرا کردهاند. بیش از 20 گروه مسلح مدعی حضور در این کشور هستند.
نگرانی ویژه حضور فعال تحریک طالبان پاکستان (TTP) در افغانستان است، یک گروه شورشی که طی چند ماه گذشته مسئولیت چندین حمله تروریستی در پاکستان را بر عهده گرفته است.
هفته گذشته دیپلماتهای ارشد روسیه، چین، ایران، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان در تاشکند گردهم آمدند تا در مورد وضعیت افغانستان گفتوگو کنند.
شرکت کنندگان با اشاره به اینکه تمامی گروههای تروریستی مستقر در افغانستان همچنان تهدیدی جدی برای امنیت منطقه و جهان هستند، قویا از مقامات طالبان خواستند تا اقدامات موثرتری را برای از بین بردن گروههای تروریستی در این کشور اتخاذ کنند.
توماس وست، نماینده ویژه ایالات متحده در افغانستان هفته گذشته به شبکه «طلوع نیوز» گفت: «اگرچه طالبان متعهد شدند که میزبان تروریستهایی نباشند که آرزوی آسیب به کشورهای دیگر را دارند و اجازه آموزش، عضوگیری یا جمعآوری کمک مالی در قلمرو آنها را نمیدهند، اما همه اینها در حال وقوع است».
طالبان هنگام مذاکره درباره خروج آمریکا از افغانستان در سالهای 2019-2020، متعهد شدند که در مناطق تحت کنترل خود، اقدامات سریعی را علیه گروهها و افرادی که امنیت هر کشوری را تهدید میکنند، انجام دهند.
کارشناسان آمریکایی میگویند که اکنون با اداره افغانستان که هممرز با شش کشور است و با نداشتن ارتش مستقر، با تحریمهای بین المللی، به نظر میرسد که طالبان قادر به برآورده کردن انتظارات ایالات متحده و منطقه برای مبارزه با تروریسم نیست.
گریم اسمیت، کارشناس بحران بینالمللی به «صدای آمریکا» گفت: «طالبان قول داد که شبهنظامیان را از استفاده از خاک افغانستان برای تهدید هر کشوری باز دارد، و بدیهی است که آنها به این تعهد عمل نمیکنند. همه میتوانند ببینند که جنگجویان تحریک طالبان پاکستان در افغانستان پناه گرفتهاند و به پاکستان حمله میکنند».
حملات داعش
طالبان پناه دادن به گروههای تروریستی در داخل افغانستان را رد کردند اما بهرغم کم اهمیت جلوه دادن تهدیدات از سوی داعش و دیگر گروههای مخالف مسلح به عنوان ناچیز و قابل کنترل، طالبان در جلوگیری از حملات تروریستی در داخل افغانستان شکست خورده است.
هفته گذشته، والی طالبان در بلخ در یک حمله انتحاری که مسئولیت آن را داعش بر عهده گرفت، کشته شد. در ماه دسامبر، داعش مدعی کشتن یک ولسوال در ولایت بدخشان شد.
تهدیدات القاعده
برای تقریباً سه دهه، ایالات متحده در مورد حضور شبهنظامیان و رهبران القاعده در افغانستان ابراز نگرانی کرده است، جایی که گفته میشود از آنجا حملاتی را علیه منافع آمریکا در سراسر جهان طراحی کردهاند.
سال گذشته، یک حمله هواپیمای بدون سرنشین ایالات متحده، ایمن الظواهری، رهبر القاعده را در کابل کشت. حضور الظواهری در کابل با واکنشهای تندی از سوی جامعه بینالمللی همراه شد.
-
هشدار کنگره به دولت بایدن: اسناد خروج از افغانستان پنهان شود احضار خواهید شد
در نخستین جلسه تحقیقاتی در کنگره، تایلر وارگاس اندروز سرباز آمریکایی که در حمله انتحاری در فرودگاه کابل زخمی شده بود، جزئیات دلخراش آن حمله را روایت کرد که سبب افزایش انتقادها نسبت به دولت بایدن شده است افغانستان -
طالبان هشت نفر از جمله 4 سرباز حکومت پیشین افغانستان را بهظن «آدمربایی» کشت
نزدیکان و اعضای خانوادههای این هشت نفر با انتقال اجساد به کابل، قصد دادخواهی در برابر دفتر نمایندگی سازمان ملل (یوناما) را داشتند، اما طالبان مانع از این کار شدند افغانستان -
گزارشگر سازمان ملل: ستم طالبان علیه زنان افغانستان مصداق جنایت علیه بشریت است
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان، سیاست حکومت طالبان را مصداق انکار سیستماتیک حقوق بشر، آپارتاید جنسیتی و تلاش برای محو زنان و دختران از عرصه اجتماعی ارزیابی کرد افغانستان