سیگار: خروج ناگهانی آمریکا منجر به سقوط حکومت سابق افغانستان شد

سیگار: به قیمت بیش از 7 میلیارد دلار تجهیزات نظامی در کنترل طالبان باقی مانده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

جان سوپکو، بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارشی گفته است که خروج ناگهانی و ناهماهنگ ایالات متحده و مشکلات در نظارت بر کمک‌های واشینگتن، به فروپاشی دولت سابق افغانستان منجر شد.

بر اساس گزارش «وال استریت ژورنال»، به نقل از گزارش بازرس ویژه آمریکا، پاسخگویی ضعیف در مورد تسلیحات و تجهیزات نظامی ارائه شده به افغانستان و فقدان برنامه‌ریزی نیز از عوامل مهم سقوط حکومت سابق این کشور بودند.

سیگار در این گزارش، از توافق دوحه 2020 میان طالبان و آمریکا به عنوان «نقطه عطف محوری» یاد کرده است.

در گزارش آمده است: «روش عقب‌نشینی برای بسیاری از افغان‌ها این تصور را ایجاد کرد که ایالات متحده به سادگی افغانستان را به طالبان واگذار می‌کند.» اما بر اساس این گزارش، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا حتی ناگهانی‌تر از آن چیزی که متحدان افغان پیش‌بینی می‌کردند، عملیات خروج را انجام داد.

پنتاگون برخی از یافته‌های کلیدی گزارش، از جمله اینکه نیروهای ایالات متحده به طور ناگهانی افغانستان را ترک کرده و کمک به متحدان افغان را قطع کردند را رد کرده است.

پنتاگون گفته است که مقامات ایالات متحده در طول دوره قبل از عقب نشینی با رهبری افغانستان در تماس بوده و به آنها اطمینان داده بود که به ارائه کمک‌های امنیتی ادامه خواهد داد.

سرهنگ راب لودویک، سخنگوی پنتاگون پس از انتشار این گزارش و در واکنش به ادعای سیگار که گفته بود وزارت دفاع با این موسسه همکاری نمی‌کند، گفت: «از زمان تأسیس سیگار، وزارت دفاع به کار آنها کمک کرده است. وزارت دفاع مجدداً در این گزارش مشارکت کرد و به درخواست‌های سیگار برای اطلاعات پاسخ داد.»

او افزود: «وزارت دفاع اظهارات بازرس ویژه برای بازسازی افغانستان مبنی بر عدم همکاری را تکذیب می‌کند.»

این گزارش حدود 18 ماه پس از فروپاشی سریع دولت سابق افغانستان منتشر شده است. گفتنی است که سقوط حکومت پیشین در کابل منجر به انتقاد دو حزب در کنگره از نحوه عملکرد دولت بایدن در خروج از این کشور شده است.

این گزارش همچنان به کنگره آمریکا برای بحث در مورد چگونگی نظارت بر ده‌ها میلیارد دلار کمکی که اکنون به اوکراین سرازیر می‌شود، فرستاده خواهد شد.

جان سوپکو، بازرس ویژه آمریکا که یک دهه گذشته را صرف مستندسازی بودجه‌های هدر رفته ایالات متحده در افغانستان کرده است، خواستار نظارت بیشتر بر پول‌هایی که اکنون از کشورش به اوکراین ارسال می‌‍شود، شده است.

سوپکو گفت که کمک نظامی کنونی به اوکراین مستلزم نظارت بیشتر برای جلوگیری از اشتباهاتی است که در طول دو دهه در افغانستان انجام شده است.

به گفته سوپکو، حداقل 7.2 میلیارد دلار تجهیزات نظامی از جمله هواپیما، موشک، تجهیزات ارتباطی و دستگاه‌های بیومتریک اکنون تحت کنترل طالبان باقی مانده است.

ایالات متحده طی دو دهه تقریباً 18.6 میلیارد دلار برای تجهیز ارتش افغانستان فراهم کرد که بیشتر این تجهیزات اکنون به دست طالبان افتاده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم