نماینده سازمان ملل: فروپاشی اقتصاد افغانستان خطر افراطگرایی را افزایش میدهد
دبورا لیونز: معضلات ابتدا گریبانگیر افغانستان میشود بعد تمام منطقه را درگیر خواهد کرد
دبورا لیونز، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان در نشست شورای امنیت، درباره وقوع یک «فاجعه انسانی» در افغانستان هشدار داده و گفت، فروپاشی اقتصاد در این کشور خطر افراطگرایی را افزایش میدهد.
به گزارش «واشینگتن پست»، لیونز، پنجشنبه، 18 نوامبر در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان گفت: «این سازمان پیشبینی میکند که 40 درصد تولید ناخالص افغانستان کاهش یافته و 60 درصد از جمعیت 38 میلیونی این کشور هم اکنون با بحران گرسنگی روبرو هستند، اما این وضعیت در زمستان پیش رو بدتر خواهد شد.»
To abandon the Afghan people now would be a historic mistake - UN envoy @DeborahLyonsUN tells UN Security Council. Read full statement https://t.co/siaZjUTKnP pic.twitter.com/JDrqH8gpag
— UNAMA News (@UNAMAnews) November 17, 2021
به گفته او، تحریمها علیه گروه طالبان، نظام بانکی افغانستان را فلج کرده و بر همه بخشهای اقتصادی این کشور اثر گذاشته است.
نماینده سازمان ملل افزود: «این معضلات ابتدا گریبانگیر افغانستان خواهد شد بعد تمام منطقه را درگیر خواهد کرد.»
لیونز خطاب به جامعه جهانی گفت: «باید راههایی برای ارائه حمایت مالی از مردم افغانستان پیدا شود مردم افغانستان احساس میکنند به حال خود رها و فراموش شدهاند و در واقع گرفتار مکافاتی شدهاند که خود مسبب آن نیستند.»
به گفته او، جامعه جهانی باید راههایی برای تامین حقوق کارکنان بخش صحی (بهداشتی)، آموزگاران و امدادرسانها پیدا کنند، چراکه کمکهای بشردوستانه کافی نیست.
او به اعضای شورای امنیت اطمینان داد که سازمان ملل از هیچ تلاشی برای اطمینان از اینکه منابع تامین شده به دست طالبان نخواهد رسید فروگذار نخواهد کرد.
پس از به قدرت رسیدن گروه طالبان در اواسط ماه اوت، آمریکا حدود 10 میلیارد دلار ذخیره بانکی افغانستان را مسدود کرد تا این گروه نتواند از آن استفاده کند و کشورهای اروپایی نیز کمکهای مالی خود را به این کشور قطع کردند.
دولت سابق افغانستان همچنین قرار بود 23 اوت، 450 میلیون دالر از صندوق بین المللی پول دریافت کند اما این سازمان بهدلیل تسلط کشور توسط طالبان و نبود شفافیت درباره «دولت طالبان» مانع آن شد.