در حملات طالبان 33 عضو «داعش - خراسان» در افغانستان کشته شدند
پنتاگون پیشتر درباره احتمال حمله شاخه خراسان گروه «داعش» به منافع ایالات متحده آمریکا هشدار داده بود
مسئول مطبوعاتی دستگاه استخبارات (اطلاعات) طالبان از کشته شدن 33 عضو شاخه خراسان گروه «داعش» در حملات طالبان در افغانستان خبر داد.
خلیل همراز، مسئول مطبوعاتی استخبارات (اطلاعات) طالبان، چهارشنبه 10 نوامبر (19 عقرب)، در یک نشست خبری در کابل گفت، از زمان تسلط این گروه بر افغانستان، در پی عملیات نیروهای طالبان، 33 عضو مهم شاخه خراسان گروه «داعش» کشته شدهاند.
به گفته او، در جریان عملیاتی که در نقاط مختف، از جمله در ولایتهای کابل، ننگرهار، پروان، بلخ و هرات از سوی نیروهای طالبان راهاندازی شده است، 21 مرکز مربوط به «داعش» تخریب شدند و بیش از 600 عضو این گروه از سوی اعضای طالبان بازداشت شدهاند.
بر اساس ادعای او، در میان بازداشتشدگان شاخه خراسان اعضای گروه «داعش»، افراد مهم مانند تامین کنندگان مالی، تبلیغ کنندگان و اعضای عملیاتی این گروه نیز شاملاند.
خلیل همراز، همچنان مدعی شد، بیشتر اعضای گروه «داعش» که تعدادشان در حدود یکهزار و 800 تن میرسد، توسط حکومت پیشین افغانستان، تحت عنوان «زندانی» نگهداری و تربیت میشدند.
همزمان ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در این نشست، شاخه خراسان گروه «داعش» را یک پدیده داخلی خواند و توضیح داد آنها شهروند افغانستان هستند؛ و طالبان فعالیت این گروه را زیر نظر گرفته است.
او علاوه کرد طالبان به گروه «داعش» اجازه نخواهند داد تا کشورهای دیگر را از خاک افغانستان تهدید کند.
سخنگوی طالبان تاکید کرد: «تعداد (افراد داعش) در افغانستان زیاد نیست و به همین خاطر تهدید هم شمرده نمیشود.»، بر بیناد اظهارات او، طالبان بگونهای جدی آنها را سرکوب خواهد کرد.
به باور ذبیحالله مجاهد، از آنجایی که «داعش» در میان شهروندان جایگاهی ندارد، از همینرو مورد حمایت قرار نخواهند گرفت.
او خطاب به شاخه خراسان گروه «داعش» گفت، «اشغال» افغانستان خاتمه یافته و حکومت اسلامی برقرار شده است و جنگ دیگر معنی ندارد.
طالبان در حالی از «داعش» بهعنوان یک تهدید جدی یاد نمیکند که پیشتر، کالین کول، معاون وزارت دفاع ایالات متحده «پنتاگون» در امور سیاسی، هشدار داد، شاخه خراسان گروه «داعش» میتواند در مدت 6 ماه به آمریکا حمله کند و قصد دارد این کار را انجام دهد.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، کالین کول، سهشنبه، 26 اکتبر (4 عقرب)، در کنگره ایالات متحده گفت، مشخص نیست که پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، گروه طالبان توانایی مبارزه با گروه داعش را دارد یا خیر.
به گفته کول، «داعش» در افغانستان، بین 6 تا 12 ماه آینده توانایی از سرگیری حملات خود به خارج از مرزهای این کشور را خواهد داشت.
-
نشست هند؛ تاکید بر مبارزه مشترک علیه تروریسم در افغانستان
پیش از این دو نشست دیگر در روسیه و ایران در مورد تحولات اخیر افغانستان برگزار شده بود افغانستان -
طالبان دو فرمانده ارتش پیشین افغانستان را در «تخار» تیرباران کرد
ملا محمد یعقوب، سرپرست وزارت دفاع ملی طالبان به اعضای این گروه دستور داده بود که حق کشتن سربازان پیشین را ندارند افغانستان -
سازمان جهانی بهداشت: 7 تُن تجهیزات طبی به افغانستان منتقل شد
پس از تسلط طالبان بر افغانستان این چهارمین محموله از کمکهای پزشکی و دارویی به این کشور است که از قطر به کابل منتقل میشود افغانستان -
نظامیان پیشین افغانستان: ادعای پیوستن به «داعش» توطئه برای کشتن ماست
پیشتر «والستریت ژورنال» گزارش داده بود شماری از کارمندان امنیت ملی حکومت پیشین و نظامیان نخبه برای پیوستن به شاخه خراسان گروه «داعش» ثبتنام کردهاند افغانستان