سربازان افغان‌ در دوره حکومت طالبان سبزی و میوه می‌فروشند

با تسلط طالبان بر افغانستان و در سایه بی‌ثباتی، نابسامانی، تعطیل شدن فعالیت‌های اقتصادی و قطع ارتباط با خارج اقتصاد این کشور در معرض فروپاشی قرار گرفته است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که اقتصاد افغانستان امسال حدود 30 درصد کوچک‌تر می‌شود و این باعث بحران پناهندگی خواهد شد که کشورهای همسایه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

شهروندان افغانستان اخیرا در رسانه‌های اجتماعی تصاویری از برخی از سربازان، استادان دانشگاه و دیگر کارمندان دولتی را نشر کردند که پس از به قدرت رسیدن طالبان در این کشور، کار خود را از دست داده و در حال حاضر به کارهای سخت روی آورده‌اند.

سرباز افغان که اکنون میوه فروشی می کند
سرباز افغان که اکنون میوه فروشی می کند
Advertisement

شهروندان افغانستان که قبل از به قدرت رسیدن طالبان در این کشور، دارای مشاغل معتبری در دانشگاه‌ها، مشاغل نظامی یا دولتی بودند، اکنون در حکومت طالبان و در پی از دست دادن مشاغل‌شان، به میوه یا سبزیجات فروشی روی آوردند.

بسیاری از آنها چاره‌ای جز این کارهای شاقه نداشتند تا بتوانند نیازمندی‌های خود و خانواده‌شان را تأمین کنند.
عکسی از نظر محمد استاد دانشگاه کابل منتشر شده که پس از بیکاری از کار سابقش، مجبور شده در خیابان‌های کابل سبزی فروشی کند.

نظر محمد استاد دانشگاه کابل
نظر محمد استاد دانشگاه کابل

این عکس واکنش‌های فراوان شهروندان افغان و خارجی را به همراه داشت.

همچنان تصاویری از سربازان ارتش افغانستان نشر شد که در خیابان‌های پایتخت به عنوان دستفروش سبزیجات و میوه کار می‌کنند تا بتوانند از خانواده خود حمایت کنند.

سرباز افغان که اکنون میوه فروشی می‌کند
سرباز افغان که اکنون میوه فروشی می‌کند

این در حالی است که سازمان ملل متحد پنج‌شنبه، 21 اکتبر، اعلام کرد که یک صندوق ویژه‌ای را برای تامین مالی مستقیم افغان‌ها ایجاد کرده است.

سازمان ملل هدف این کمک را «ممانعت از فروپاشی اقتصاد افغانستان» خوانده و اعلام کرد، این کمک به مردم افغانستان است تا آنها بتوانند از زمستان جان سالم به در ببرند.

صندوق بین‌المللی پول اخیرا اعلام کرد که اقتصاد افغانستان امسال تا 30 درصد کوچک می‌شود و این باعث افزایش بحران پناهندگان می‌شود که کشورهای همسایه، ترکیه و اروپا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

در گزارش تازه این صندوق درباره چشم‌انداز اقتصادی منطقه آمده که با مسدود شدن دارایی‌های خارجی افغانستان پس از به قدرت رسیدن طالبان در ماه اوت، اقتصاد این کشور با بحران‌های شدید مالی و تراز پرداخت‌ها مواجه است. در نتیجه کاهش سطح زندگی، فقر، میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند و می‌تواند منجر به یک بحران انسانی شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم