وزیر خارجه روسیه: القاعده و «داعش» به دنبال استفاده از بیثباتی در افغانستان هستند
وزیر خارجه روسیه قبل از آغاز نشست مسکو گفت به رسمیت شناختن حکومت طالبان موضوع بحث نیست
سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در نشست مسکو گفت، در قدم نخست گروه «داعش» و پس از آن شبکه القاعده در تلاشاند از بیثباتی افغانستان استفاده کرده و در مناطق مختلف این کشور دست به حملات تروریستی بزنند.
لاوروف، در نشست، چهارشنبه، 20 اکتبر (28 میزان) که با حضور 10 کشور از جمله روسیه، چین، پاکستان، ایران و هند با نمایندگان طالبان برگزار شد، وضعیت در افغانستان را پس از توازن قدرت جدید در کابل، ناپایدار عنوان کرد و افزود هیچ جایگزینی برای توازن قدرت در افغانستان در آینده قابل پیشبینی نیست.
او با ابراز تاسف از عدم حضور آمریکا در نشست مسکو درباره افغانستان، گفت: «با طالبان پیرامون شرایط بحرانی افغانستان گفتوگو کردیم». لاوروف مهمترین مشکلات کنونی افغانستان را مواد مخدر و حضور داعش در این کشور عنوان کرد.
وزیر خارجه روسیه همچنان، به رسمیت شناخته نشدن طالبان از سوی جامعه بینالمللی، مسائل اجتماعی، اقتصادی، مالی و چالش بشردوستانه در افغانستان را از موضوعاتی خوانده که طالبان با آنها روبرو است.
از سوی دیگر، عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییسالوزرای طالبان در این نشست خواهان به رسمیت شناختن حکومت طالبان از سوی جامعه جهانی شد و هشدار داد منزوی کردن این گروه به نفع هیچ کسی نیست.
به گفته او اکنون افغانستان با ثبات است و هیچ تهدیدی از خاک این کشور علیه کشورهای دیگر وجود ندارد.
حنفی همچنان از آمریکا خواست تا حدود 9 میلیارد دالر (دلار) ذخایر ارزی کابل که در ایالات متحده مسدود شده است را آزاد کند، چراکه گزینهای فشار بر این گروه نتیجهای را در پی نخواهد داشت.
پیش از شروع این نشست، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، موضوع به رسمیت شناختن طالبان در «برنامه» نشست مسکو نیست و کشورهای روسیه، چین و پاکستان در این نشست کمکهای بشردوستانه خود به افغانستان را اعلام خواهند کرد.
خبرگزاری «رویترز»، به نقل از لاوروف، نوشت مقامات کشورشان پس از دیدار با مقامات چین و پاکستان تعهد کردهاند به افغانستان کمک بشردوستانه کنند.
وزیر خارجه روسیه افزود: «ما با طالبان در تماس هستیم. به آنها میگوییم به وعدههایی که هنگام به قدرت رسیدن دادهاند، عمل کنند.» یکی از وعدههای که او بر آن تاکید کرده است تشکیل حکومت همهشمول و فراگیر در افغانستان است.