مهاجران افغان وطن جنگزده خود را در نمایشگاه بینالمللی دبی به نمایش گذاشتند
رحیمی: افغانستان در خون من جاری است و این غرفه در نمایشگاه دبی به نمایندگی از همه مردم کشورم دایر شده است
پرچم سه رنگ افغانستان در روز افتتاح این نمایشگاه در دبی به اهتزاز درآمد، در حالی که در این مراسم از پرچم سفید گروه طالبان خبری نبود و برخی از افغانها این را نشانهای از چالشهای پیشروی طالبان برای به رسمیت شناختن از سوی جهان دانستند.
مرد افغان که بیش از 40 سال پیش از کشورش فرار کرده بود، جای خالی افغانستان را در نمایشگاه بینالمللی دبی (اکسپو 2020) پر کرد.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، پس از تسلط طالبان بر افغانستان در ماه اوت، جای این کشور در نمایشگاه بزرگ اکسپو 2020 که 192 کشور در آن شرکت کردند، خالی بود، اکنون یک تاجر 62 ساله افغان که مقیم استرالیا است این جای خالی را پر کرده و عتیقه و آثار هنری افغانستان از جمله فرش، خنجر و جواهرات سابقه را به نمایش گذاشت.

محمد عمر رحیمی که سالهاست مجموعه خانوادگی خود را همواره برای ترویج فرهنگ افغانستان در کشورهای مختلف به نمایشگاه گذاشته است، میگوید:«من به عنوان یک افغان وظیفه داشتم.»
او گفت: «بسیار خوشحال هستیم که غرقه افغانستان در این نمایشگاه دایر است.»
در حالی که پرچم سه رنگ افغانستان در روز افتتاح این نمایشگاه در دبی در کنار پرچم کشورهای دیگر به اهتزاز درآمده و از پرچم سفیدرنگ گروه طالبان خبری نبود، برخی از افغانها این رویداد را نشانهای از چالش پیشروی طالبان برای به رسمیت شناختن این گروه از سوی جهان دانستند.
رحیمی از زمان کشته شدن محمد داوود خان، رئیس جمهوری وقت افغانستان در کودتای کمونیستی که منجر به دهها سال خشونت و خونریزی در سراسر این کشور شد، در سال 1978 از افغانستان فرار کرد و در اتریش زندگی میکند.
وی و همکارانش که در دبی به او ملحق شدند هزینه حمل آثار باستانی را که در حال حاضر شامل نمایشگاه افغانستان در میان 191 کشور دیگر است، در نمایشگاه شش ماهه جهانی پرداخت کردند.
تصاویر مسجد حضرت علی در شهر مزار شریف و پارک ملی بند امیر در ولایت بامیان دیوارهای غرفه افغانستان را تزئین کرده است، همچنین در این غرفه فرشهای دستباف و لباسهای سنتی تزیین شده است.
رحیمی گفت، این غرفه نمایندگی از همه افغانها است، او گفت: «افغانستان در خون من است. همه آن مواردی که میبینید برای من بسیار ارزشمند هستند.»
وقتی رویترز از رحیمی در مورد عدم قطعیت و آشفتگی در افغانستان، جایی که بحران اقتصادی فزاینده پس از به قدرت رسیدن طالبان در حال افزایش است پرسید، او اشک ریخته و گفت: «من مردم و کشورم را دوست دارم، امیدوارم هرچه زودتر صلح و ثبات در افغانستان برقرار شود.»