سازمان ملل خواستار تسریع کمک‌های جامعه جهانی به افغانستان شد

اخیرا، کشورهای جهان متعهد شدند که تا پایان سال 2021 بیش از یک میلیارد دالر به شهروندان این کشور کمک کنند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سازمان ملل متحد و سازمان‌های بشردوستانه با هشدار به وقوع فاجعه انسانی در افغانستان، از کشورهای عضو خواسته‌اند کمک‌هایی را که وعده داده بودند فورا به این کشور اهدا کنند.

در اعلامیه مشترک که از سوی این سازمان‌ها، چهارشنبه 6 اکتبر (14 میزان) به نشر رسیده، از کشورهای کمک کننده خواسته شده است تا قبل از فرا رسیدن فصل زمستان و سرد شدن هوا، به وعده‌های خود عمل کنند.

بر بنیاد اعلامیه، از میان 606 میلیون دالر (دلار) کمک مالی برای 10 میلیون شهروند افغانستانی که در ماه سپتامبر سال جاری درخواست شده بود، فعلا کم‌تر از 40 درصد آن تامین شده است.

این سازمان‌ها، هشدار داده‌اند که حدود نیمی از شهروندان این کشور برای زنده ماندن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. آنها وضعیت بشری در افغانستان را «بیش از حد» و به «مقیاس» گسترده در حال بدتر شدن توصیف کرده‌اند.

در اعلامیه، سیستم بهداشتی در این کشور در حال فروپاشی عنوان شده و از سویی دیگر از سقوط اقتصاد آن نیز ابراز نگرانی شده است.

با این همه، این سازمان‌ها تعهد کرده‌اند که در کنار شهروندان افغانستان خواهند ماند و به حمایت خود از دختران، زنان و اقلیت‌های قومی و مذهبی ادامه خواهند داد.

در نشست بین‌المللی کمک مالی به افغانستان، کشورهای جهان متعهد شدند که تا پایان سال 2021 بیش از یک میلیارد دالر به شهروندان این کشور کمک کنند.

نشست بشردوستانه سازمان ملل، دوشنبه، 13 سپتامبر (22 سنبله)، در ژنو برگزار شد و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، از کشورها خواست تا به 11 میلیون شهروند افغانستان که نیاز به کمک‌های بشردوستانه فوری دارند بیش از 600 میلیون دالر کمک کنند.

گوترش اعلام کرده است که در این نشست 150 نفر از 90 کشور جهان شرکت کردند و آنچه که او از این نشست انتظار داشت به‌گونه‌ای کامل برآورده شده است. او از جامعه جهانی خواست، اجازه دهد تا اقتصاد افغانستان نفس بکشد و از سقوط آن جلوگیری شود.

دبیرکل سازمان ملل، در این نشست گفت افغانستان در خطرناکترین لحظات خود قرار دارد و اکنون زمان آن رسیده است تا جامعه بین‌الملل به کمک این کشور بشتابند.

به گفته او حتی پیش از تغییر حکومت، به‌دلیل همه‌گیری ویروس کرونا و خشکسالی شدید در افغانستان، این کشور بدترین بحران بشردوستانه را تجربه می‌کرد و اکنون از هر سه شهروند افغان یکی از آنها نمی‌دانند وعده‌ای غذایی بعدی‌شان از کجا خواهد آمد؛ فقر در حال افزایش است و بسیاری‌ مجبور شده‌اند خانه‌هایشان را ترک کنند.

به باور او افغانستان در یک وضعیت اضطراری قرار دارد و باید دستاوردهای بیست سال گذشته در این کشور حفظ شود. همچنان فروپاشی نظام در این کشور نه تنها عواقب ناگوار را برای شهروندان افغانستان، بلکه برای کشورهای همسایه نیز به همراه خواهد داشت.

بیشترین بازدید موضوعات مهم