اتحادیه اروپا: خطر قحطی و فروپاشی اقتصادی افغانستان را تهدید میکند
کمیسیون اروپا راههای محافظت از افغانها را مورد بحث قرار میدهد
اتحادیه اروپا از برگزاری اولین نشست مجازی مسئولان بلندپایه آن با محوریت بررسی اوضاع افغانستان و حمایت از مردم این کشور خبر داد.
اتحادیه اروپا اعلام کرد که شرکتکنندگان در نشست پنجشنبه، 7 اکتبر که به دعوت جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی تشکیل میشود، در مورد اوضاع فعلی افغانستان و همچنین کشورهای همجوار آن و گزینههای بیشتری برای پشتیبانی از افغانهای در معرض خطر گفتوگو خواهند کرد.
در همین راستا اتحادیه اروپا هشدار داد که در سایه اوضاع کنونی خطر قحطی و فروپاشی اقتصادی افغانستان را تهدید میکند.
از سویی و بهرغم پایان خروج نیروهای غربی در 31 اوت گذشته و تخلیه بیش از 120 هزار نفر از افغانستان همچنان بسیاری از اتباع خارجی و همکاران افغان نیروهای بیگانه بازمانده و حتی مردم عادی افغانستان در صدد خروج از این کشور جنگزده و بیثبات هستند.
علاوه بر ناامنی و بیثباتی، قطع کمکهای بینالمللی از افغانستان پس از تسلط طالبان بر این کشور به وخامت اوضاع و دشوار شدن معیشت مردم دامن زده و گسترش فقر و بیکاری شهروندان را برای یافتن پناه و آیندهای بهتر مجبور به ترک وطن کرده است.
در پی اعلام اخباری مبنی بر بازگشایی ریاست پاسپورت در کابل، صدها متقاضی صدور گذرنامه، چهارشنبه به اداره پاسپورت شهر کابل، پایتخت افغانستان هجوم آوردند که همزمان با تجمع ناگهانی متقاضیان در مقابل ریاست پاسپورت در کابل، نیروهای طالبان در تلاش برای حفظ نظم عمومی، تعدادی از مردم را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
بهرغم اعلام طالبان مبنی بر استقبال از کمکهای بینالمللی، بسیاری از کشورها اما پس از تسلط طالبان بر افغانستان کمکهای خود به این کشور را متوقف کردند.
فقر و گرسنگی از زمان تسلط گروه طالبان بر افغانستان که از خشکسالی و همهگیری کووید -19 نیز رنج میبرد، بیشتر شده است.
-
سازمان ملل خواستار تسریع کمکهای جامعه جهانی به افغانستان شد
اخیرا، کشورهای جهان متعهد شدند که تا پایان سال 2021 بیش از یک میلیارد دالر به شهروندان این کشور کمک کنند افغانستان -
ادعای وزیر خارجه طالبان: وضعیت در افغانستان عادی میشود
پس از اعلام دولت موقت از سوی طالبان، تاکنون هیچ کشوری آن را به رسمیت نشناخته است افغانستان