بورل: مذاکرات تنها راه جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قدرت اتمی است

اتحادیه اروپا: کابل به ما آموخت که دموکراسی را نمی‌توان از طریق نظامی تحمیل کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که مذاکرات هسته‌ای تنها راه جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته‌ای است.

بورل شنبه 2 اکتبر در مصاحبه‌ای با «العربیه» درباره مسئله مذاکرات هسته‌ای با ایران، گفت:«من تصور نمی‌کنم که مذاکرات وین در‌باره توافق هسته‌ای ایران به شکست بیانجامد.»

Advertisement

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که جنگ در افغانستان در از بین بردن تروریسم موفق بود.

او در ادامه گفت: «اتحادیه اروپا از تجربه افغانستان آموخت که نمی‌توان دموکراسی را به طور نظامی بر کشوری تحمیل کرد».

بورل همچنین افزود:«بزرگترین درس از تجربه افغانستان این است که گزینه نظامی راه‌حل نیست».

ما نتوانستیم دولتی مدرن در افغانستان بسازیم

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این مصاحبه تاکید کرد که مأموریت بین‌المللی برای ایجاد یک دولت مدرن در افغانستان ناموفق بوده است.

بورل خاطرنشان کرد که جنگ در آن کشور که 20 سال به طول انجامید، در ابتدای کار به دلیل حملات خونین 11 سپتامبر موجه بود.

او در مورد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت که این تصمیم توسط دولت پیشین آمریکا به ریاست دونالد ترامپ گرفته شده بود.

عملکرد شبه‌نظامیان حوثی

بورل درباره بحران یمن تاکید کرد که اتحادیه اروپا از تمام اقدامات حوثی‌ها آگاه است و آن را محکوم می‌کند، اما برای حل بحران با آنها گفت‌وگو می‌کند.

وی توضیح داد که بیشتر تمرکز اروپا در یمن بر جنبه‌های بشردوستانه برای کاهش تاثیرات بحران انسانی است.
جوزف بورل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اعمال تحریم‌ها ممکن است شبه‌نظامیان را در یمن باز دارد یا خیر، گفت که او معتقد است تحریم‌های اروپا احتمالا بر حوثی‌ها تاثیر نخواهد گذاشت.

وضعیت بسیار دشوار لیبی

بورل در این مصاحبه در‌باره لیبی گفت، روند سیاسی در لیبی بسیار کند و ضعیف اما تلاش برای یافتن راه حل ادامه دارد و ما باید از این تلاش‌ها حمایت کنیم.

او تاکید کرد، جامعه بین‌المللی و اروپایی مشکلات لیبیایی‌ها در برگزاری انتخابات را درک می‌کنند، اما با همه مشکلات حفظ دستاورد انتخابات را ضروری دانست.

او همچنین وضعیت کنونی لیبی را به‌رغم همه مشکلات بسیار بهتر از یک سال قبل دانست.

مسئول سیاست خارجی اروپا درباره مسئله لبنان تأکید کرد که اتحادیه اروپا هیچ دستور کار پنهانی درباره این کشور ندارد، بلکه بیشتر برای حمایت از مردم لبنان تلاش می‌کند. او تاکید کرد که اروپا تاکنون مبالغ مالی زیادی به عنوان کمک به لبنان ارائه داده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم